Aquesta nit entra en vigor el ‘toc de queda’ a Cocentaina i Onil

La mobilitat nocturna estarà limitada a nivell general entre la 1 de la matinada i les 6 del matí

Aquesta nit entra en vigor el 'toc de queda' a Cocentaina i Onil
Calle Mayor de Cocentaina. | ARCHIVO

A partir de les 00 hores d’aquesta nit entra en vigor el ‘toc de queda’ que limita la mobilitat nocturna a Cocentaina i Onil entre la 1 de la matinada i les 6 del matí. El TSJCV va autoritzar aquesta mesura després de la petició del Consell de la Generalitat Valenciana com una mesura per a controlar els contagis de Covid-19, que s’ha implantat en un total de 68 municipis fins al pròxim 6 de setembre.

Per a sol·licitar aquesta restricció, a més de la incidència acumulada, des de la Generalitat es tenen en compte altres 6 paràmetres. 

D’altra banda, des de hui ja no hi ha ‘toc de queda’ a Muro i Banyeres, municipis en els quals la mobilitat nocturna ha estat restringida durant les últimes setmanes. El *President de la Generalitat, Ximo Puig, va al·legar que els municipis que “ixen” d’aquesta mesura han vist millorada la seua situació sanitària per la Covid-19.

Tant a Cocentaina com a Onil, i en les altres 66 poblacions de la Comunitat Valenciana en les quals entra hui en vigor aquesta restricció, també estan limitades les reunions socials i familiars a 10 persones en l’àmbit privat, “llevat que es tracte de persones convivents o llevat que es tracte de dos nuclis de convivència”, segons s’estipula en la resolució del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

En aquest últim sentit, cal indicar que en la resta de localitats, aquesta última limitació –reunions de 10 persones– només s’aplica en l’àmbit públic, és a dir, en l’hostaleria per exemple.

Respecte a la resta de mesures que estaven en vigor a nivell global en tot el territori valencià, han sigut prorrogades, també fins al 6 de setembre, i entre elles, està la limitació d’aforament al 50% a l’interior de l’hostaleria o el tancament a les 00’30 hores. Pot consultar totes les restriccions actuals en aquest enllaç. 

Send this to a friend