Arranca el mes fester amb el descobriment del cartell de Toni Miranda

Abans, en el Teatre Calderón, està previst l'acte 'Vespra d'Abril'

Arranca el mes fester amb el descobriment del cartell de Toni Miranda
Descobriment del cartell del passat any 2022. | ARXIU

Hui arranca el mes fester per excel·lència a Alcoi i per a anunciar-lo, com és tradició, en el primer dia d’abril es descobreix el cartell de les festes de Moros i Cristians, la trilogia dels quals es viurà del 22 al 24 d’aquest mes.

L’obra que es veurà en façana de l’Ajuntament de la ciutat a partir d’aquesta tard-nit –sobre les 21 hores– és del fotògraf alcoià, Toni Miranda, a qui li va ser encomanada aquesta tasca, i per la qual es mostra molt il·lusionat i el procés de creació del qual ha gaudit molt. Assenyala que per a ell està sent una experiència “súper recomanable” si s’ho prenen en positiu. Reconeix que hi ha molta gent que li parla de la pressió que suposa ser l’autor del cartell: “jo no m’ho he pres així. Estic satisfet amb el treball realitzat”.

Recordar que Miranda va explicar a aquest periòdic la setmana passada que s’ha basat en les emocions per a elaborar el cartell, i que per a això, ha dut a terme un treball antropològic en el qual ha recollit les emocions que generen les festes de Moros i Cristians en persones de diferents edats i àmbits.

De cara a l’acte d’aquesta vesprada, reconeix estar “una mica nerviós”, encara que tracta de “no pensar-ho molt”.

INCORPORAR LA TECNOLOGIA
Toni Miranda ha volgut anar un pas més enllà de la pròpia elaboració del cartell, i en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV), s’ha desenvolupat una APP que està disponible per a Android i per a IOS, i a la qual s’accedeix apuntant al cartell que es descobrirà aquesta nit.

El fotògraf aclareix que es tracta d’un “complement” al cartell, el qual inclou diverses utilitats, com per exemple, veure la programació de les festes, així com als itineraris i ubicacions exactes de cada acte de la festa que ha sigut geolocalitzats amb Google Maps.

‘VESPRA D’ABRIL’
Abans de conéixer el cartell, el Teatre Calderón albergarà, des de les 19’45 hores l’acte ‘Vespra d’Abril’, en el qual, segons avança el president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina, es projectaran una sèrie de vídeos a manera de recordatori de les festes de Moros i Cristians de l’any passat, així com s’entregaran diversos reconeixements a aquelles persones que han format part de la Junta Directiva de l’entitat, com ara els càrrecs o Primers Trons.

“A títol pòstum entregarem un distintiu a José Pascual”, el qual, va morir a la fi del passat any de manera sobtada i que ostentava el càrrec de director del Museu Alcoià de la Festa (MAF).

També es preveu entregar reconeixements als guanyadors dels diferents certàmens que formen part dels Premis Sant Jordi.

Sobre el cartell de Miranda, Olcina assenyala que “no l’he vist”, per la qual cosa està molt expectant.

Send this to a friend