Arranca la XXX Mostra de Teatre amb les companyies La Dependent i La Negra

L'alcoiana estrena 'Icària' i La Negra presenta 'Nautilus' amb Juli Cantó

Arranca la Mostra de Teatre
La Dependent porta a escena el seu últim muntatge ‘Icària’.

La Mostra de Teatre d’Alcoi alça el teló aquest dilluns 24 de maig amb la posada en escena de dos espectacles: ‘Nautilus’ de La Negra, i ‘Icària’ de la companyia alcoiana La Dependent.

Obrirà la setmana la valenciana ‘La Negra’ amb el seu particular ‘Nautilus’. Una versió de la clàssica novel·la d’aventures ‘20.000 llegües de viatge submarí’ amb una lectura actual, compromesa i ecologista, amb l’alcoià Juli Cantó com a protagonista. Serà a les 18:30 al Centre Cultural.

En acabar, al voltant de les 20:30, al Teatre Calderón, La Dependent duu a escena ‘Icària’, de Pasqual Alapont. Un thriller psicològic que combina la comèdia i la tragèdia, dirigit per Pepa Miralles.

Prèviament, a les 17:30, en el Centre Cultural, es donarà per inaugurada la Mostra amb la presència de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, la secretària Autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, el director General de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i el director de la Mostra, Miquel Santamaria.

Dades de la Mostra

El Festival té la confirmació de vora 160 professionals, que de manera escalonada, assistiran a les diferents activitats professionals i als diferents espectacles programats durant la pròxima setmana.

 Consta de 18 muntatges, tres estrenes absolutes i quatre estrenes en la Comunitat Valenciana completen un programa que acull tres companyies andaluses, una coproducció de quatre autonomies (Aragó, Comunitat Valenciana, Castella La Manxa i Castella-Lleó), una catalana, una altra balear, una basca i una darrera madrilenya.

Les actuacions tindran lloc al Teatre Calderón, Centre Cultural, La Capella, Sala Àgora i Teatre Salesians. Hi haurà un espectacle al parc de la Glorieta, però amb grups de 10 persones. En total, 18 espectacles repartits entre el 24 i el 28 de maig amb 3 estrenes absolutes:

-‘L’abraçada dels Cucs’ (26 de maig), de Cáctus Teatre.
-‘Ecocidi’, al parc de la Glorieta (27 de maig), d’Escandall Teatre/Xarxa Teatre.
-‘Quijote’, al Centre Cultural (28 de maig), de Bambalina Teatre.

Send this to a friend