Arriba al CADA el cicle de cinema ‘La Invertida’

La programació es distribuirà al llarg de tres dies en sessions a les 19 hores

Arriba al CADA el cicle de cinema
Exteriors de l’edifici de l’IVAM CADA. ARXIU

Els pròxims 1, 2 i 3 de juny se celebrarà en la sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi la segona edició de la mostra de cinema LGTBIQ+ ‘La Invertida’. El certamen està organitzat pel Col·lectiu LGTBI MARIola i l’associació SALA 038, en col·laboració amb l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi.

En aquesta segona edició, la programació es distribuirà al llarg de tres dies en sessions a les 19 hores, més una sessió el dissabte a les 17. Totes les passades seran gratuïts i les pel·lícules es projectaran en versió original subtitulada a l’espanyol.

“Aquesta segona edició de ‘La Invertida’ torna després del bon acolliment que va tindre l’any passat la primera presa de contacte amb la ciutadania. L’afluència de gent i el seu lliurament en aquesta activitat cultural, tan diversa i necessària, ens va motivar a repetir i establir la mostra com una activitat de caràcter anual”, comenta Maria Tauste, una de les organitzadores de la mostra.

Així, aquesta segona edició aferma els seus objectius de donar a conéixer les realitats del col·lectiu LGTBIQ+ a la societat a través de propostes cinematogràfiques contemporànies. “Per a això enguany hem dissenyat una selecció de pel·lícules que es caracteritza per: temàtiques diverses, pel·lícules d’autor i un enfocament cultural-reivindicatiu. Els espectadors podran veure pel·lícules molt recents, de gran qualitat, que venen d’estrenar-se en grans festivals, però que no arriben al circuit comercial de la ciutat”, destaca Jorge Vañó, organitzador de la mostra.

Les pel·lícules componen la programació són: Blue Jean (Geòrgia Oakley, 2022), Guanyadora del Premi del Público de les Giornate degli autori de Venècia, és la pel·lícula que inaugurarà la mostra el dijous 1 de juny. Relata la vida d’una professora de gimnàstica a Gran Bretanya en la dècada de 1980, que se sent obligada a amagar la seua sexualitat després que Margaret Thatcher promulgue la famosa Secció 28, una llei (derogada en 2003) que prohibia “promoure l’homosexualitat a les escoles”.

Així mateix, el divendres 2 de juny a les 19 es projectarà Dialogant amb la vida (Christophe Vaig honorar, 2022), premi al millor actor en el passat Festival de Sant Sebastià. Compte la història d’un adolescent que veu com la seua vida s’enfonsa de sobte i ha de lluitar per a reconquerir-la.

I la mostra tancarà el dissabte 3 de juny amb un programa doble: d’una banda, Casa Susanna (Sébastien Lifshitz, 2022), a les 17, documental i retrat històric sobre una residència de vacances que acollia a homes als qui els agradava vestir-se de dones i/o s’identificaven com a tals. I com a pel·lícula de clausura tindrem, a les 19, Alteritats, documental immensament necessari que mostra les dissidències de diferents parelles lèsbiques de diferents procedències i condicions. Les seues directores, Alba Cros i Nora Haddad, seran les convidades d’enguany, presentaran la pel·lícula i duran a terme un col·loqui amb els espectadors, després del visionat del documental.

A més de les projeccions enguany la programació es completa amb dues activitats que tindran lloc el dissabte 3: la presentació a Alcoi del còmic ‘Anselmo. Traigo un cantar’ de l’il·lustrador iberut Fefeto a les 12’30 en la llibreria Detroit; i a les 23’30 el tancament del festival, amb ‘La Festa Invertida’, a càrrec d’Scissor Sister DJ’s en el pub Bad Voodoo.

Send this to a friend