Arxiven la causa contra l’alcalde de Castalla

Va ser denunciat per presumpta prevaricació administrativa a causa de dos litigis relacionats amb trànsit

Arxiven la causa contra l'alcalde de Castalla
Ajuntament de Castalla

El jutjat de primera Instància i Instrucció número 1 d’Ibi ha arxivat finalment la causa oberta contra el primer edil de Castalla, Antonio Bernabéu, denunciat per presumpta prevaricació administrativa a causa de dos litigis relacionats amb trànsit. La jutgessa no ha vist irregularitats en les accions de l’alcalde, que va resoldre sengles sancions recolzades pels informes dels tècnics municipals. Mitjançant la seua decisió, la magistrada també ha exculpat a l’agent del cos de policia local acusat en la causa.

El mateix alcalde va donar a conéixer la notícia en roda de premsa, anunciat que el arxivament es va produir el mes de febrer passat, després que el novembre de 2020 la jutgessa haguera acordat el sobreseïment i arxivament de les diligències prèvies.

ANTECEDENTS
Tot es remunta a l’estiu de 2019, després que un efectiu de la Policia Local interposara una denúncia contra el primer edil per presumpte delicte de prevaricació administrativa. La raó, haver eximit a dos conductors del pagament de sengles taxes de la grua i del depòsit municipal de vehicles, davant el que es va al·legar “eficiència administrativa”. D’una banda es va sancionar al conductor d’un camió per circular sense assegurança ni ITV. Una vegada regularitzada la seua situació, el camió va seguir retingut en dependències policials, i això malgrat haver posat al dia tota la seua documentació.

L’altre té a veure amb un vehicle de l’associació Despertar, dedicada a l’atenció de persones amb diversitat funcional, i que va estacionar en una zona prohibida a aquest efecte per ser dia de mercat ambulant. No obstant això, i tal com indiquen els informes municipals, la prohibició d’aparcament no estava degudament indicada.

Totes dues disposicions eren considerades “injustes” per part d’Antonio Bernabeu, de manera que es va resoldre eximir del pagament de les taxes sobre la base dels informes tècnics, tal com ha quedat acreditat pel tribunal de justícia. En paraules de l’alcalde, el govern de Castalla “va obrar de bona fe i segons la jutgessa no hi ha delicte”.

Send this to a friend