Arxiven una demanda sobre la conversió en zona de vianants

La denúncia del PP per suposades irregularitats ha sigut descartada

Arxiven una demanda sobre la conversió en zona de vianants
Imatge d’arxiu de la conversió en zona de vianants del Centre.

Segons va informar el divendres el PSOE d’Alcoi, el Tribunal de Comptes ha arxivat la demanda interposada pel Partit Popular per suposades irregularitats en l’aplicació de multes derivades de l’entrada en vigor de l’Ordenança de Conversió en zona de vianants del Centre d’Alcoi l’any passat, 2021.

El partit de govern recorda que “el PP acusava el govern municipal d’haver posat només 232 sancions, malgrat els 37.600 accessos registrats en els primers sis mesos des de l’entrada en vigor de la conversió en zona de vianants. No obstant això, tal com va explicar en el seu moment el vicealcalde i regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez, els 37.600 registres no repercutien en una infracció econòmica”.

Continuen explicant que, el PP va interposar una denúncia per haver incorregut en una suposada malversació en l’administració dels fons públics.

En el seu moment, segons afirma el PSOE, el Ministeri Fiscal ja va descartar que hi haguera causa, una cosa en la qual ara ha coincidit en Tribunal de Comptes, és a dir, que “els fets denunciats no constitueixen cap supòsit contemplat per la legislació”, han explicat els socialistes, els qui recorden a més, que tant el govern com el citat Ministeri ja havien sol·licitat l’arxiu de la demanda en qüestió.

El vicealcalde i portaveu del Grup Municipal Socialista, Jordi Martínez, indica que “el seguiment de la conversió en zona de vianants no tenia com a objectiu sancionar, sinó més aviat conscienciar a la ciutadania. No obstant això, sembla que al Partit Popular solo li interessava que es multara a quanta més gent millor, possiblement buscant perjudicar aquest Govern”. A més, ha manifestat que aquesta demanda es tracta de “un altre intent del PP de manipular i tergiversar la realitat, fins i tot sent perfectament conscients que les seues acusacions no se sostenen, tal com acaba de sentenciar el Tribunal de Comptes”.

Send this to a friend