“Aspirem a tindre l’alcaldia i canviar les prioritats d’Alcoi”

El candidat de Guanyar, Sergi Rodríguez, aposta per la unitat en temes com els drets individuals

Aspirem a tindre l'alcaldia
Sergi Rodríguez, en El Molinar, la defensa del qual serà una línia infranquejable en un possible govern o suport. XAVI TEROL

Les primàries realitzades per la formació municipalista Guanyar van donar com a alcaldable a Sergi Rodríguez, un històric en el panorama polític i social d’Alcoi, amb una militància en el Partit Comunista Espanyol (PCE) des de la seua adolescència, passant després per Esquerra Unida, i finalment sent el candidat a alcalde de Guanyar. A més del seu recorregut polític, Rodríguez detalla que “sempre he tingut inquietuds socials i he estat en la lluita per la justícia social i les llibertats”, havent sigut el president d’alguna entitat i formant part d’altres associacions com Salvem el Tren o Salvem l’Aqüífer del Molinar.

– Què opina del Molinar i dels projectes industrials dels que s’ha parlat i es parla en eixa zona?
– Pense que el tresor més gran que podem defensar els alcoians per a les generacions que venen darrere és l’aigua. És un recurs natural que, conforme està el planeta i conforme avança el canvi climàtic, hem de preservar per damunt de qualsevol altre interés perquè és el més valuós que tenim. La intenció, des de fa 30 anys de voler instal·lar indústria damunt de l’aqüífer, és completament contrària als interessos i valors mediambientals que nosaltres defensem, des del punt de vista de sostenibilitat. A més, tindre un polígon industrial a 8 quilòmetres d’Alcoi, amb el que això suposa quant a infraestructures, dotacions…va en contra del concepte de ciutat compacta que el PSOE deia defensar. A part d’això, quan l’Ajuntament va fer el perímetre de protecció de l’aqüífer, els documents diuen clarament que el residu 0 no existeix. Ha sigut un lloc desestimat pel gran valor ecològic que té i per tant de protecció màxima, en això serem inflexibles. Ara sembla que el PSOE i el PP estan d’acord a valorar aqueixa possibilitat, però nosaltres la descartem, no és l’adequada.

– Què planteja Guanyar quant a sòl industrial?…

> LLIJA L’ENTREVISTA COMPLETA EN L’EDICIÓ DEL DISSABTE 13 DE MAIG DE EL NOSTRE CIUTAT.

Send this to a friend