Atribueixen les infraccions en la zona per als vianants a la mala senyalització

Segons el PP, l'Ajuntament registra 37.600 accessos sense autorització, dels quals només sanciona 232

Mala senyalització de la zona de vianants
Accés al carrer Sant Llorenç, una dels carrers on més es cometen infraccions.

El Partit Popular critica el que considera “una nova conseqüència de la conversió en zona de vianants improvisada i tercermundista aplicada pel PSOE en el Centre d’Alcoi: l’elevat nombre d’infraccions”. Segons informen, en els sis primers mesos de la seua posada en marxa s’han produït 37.600 infraccions. El principal partit en l’oposició vincula aquest fet a la “deficient senyalització” de la zona per als vianants.

El regidor del PP Kiko Cantó, assenyala que el nivell d’infraccions és “desproporcionat”: una mitjana de més de 200 al dia. Segons exposa, aquestes xifres demostren que implantar la conversió en zona de vianants ha sigut “una decisió precipitada”. “Ni tan sols existeix una senyalització clara en els accessos al Centre que indiquen que és una zona per als vianants per la qual els vehicles no poden passar”, afirma.

La major part de les 37.600 infraccions comptabilitzades fins a finals de setembre corresponen a accessos sense autorització a la zona per als vianants, segons, diuen, ha reconegut el govern en comissió informativa. La sanció per aquesta falta ascendeix a 200 euros, segons l’ordenança. No obstant això, l’Ajuntament sol ha imposat 232 sancions entre abril i setembre. “És evident que alguna cosa està fallant, perquè el desconcert dels veïns es tradueix en un gran nombre d’infraccions”, remarca.

Kiko Cantó insta el PSOE a aclarir “qui i amb quins criteris aplica sancions a uns veïns i a uns altres no”. Per a evitar aquesta situació, el PP reclama un reforç substancial de la senyalització de la zona per als vianants.

Send this to a friend