Augmenta el cens d’animals registrats a Alcoi

La identificació dels animals és una eina fonamental per a fomentar la seua tinença responsable

Augmenta el cens d'animals
Parada del mercat ambulant instal·lat per la Protectora durant la benedicció d’animals del passat dissabte. QUIQUE REIG

El registre d’animals de l’Ajuntament d’Alcoi compta amb un total de 6.051 animals vius inscrits. Cal destacar que la majoria són d’espècie canina, en concret, 5.919, 33 corresponen a gats i la resta, d’altres espècies.

Per a tractar tot el relatiu al tracte amb els animals es va aprovar a Alcoi l’ordenança municipal sobre la tinença d’animals en l’entorn humà, en 2017, amb un plantejament global sobre la tinença, benestar i protecció dels animals que es recull en aquesta. Des d’aquell moment fins a l’actualitat han continuat sorgint qüestions, referents a la consciència social, quant a la necessària convivència i la deguda protecció dels animals, així com la seguretat higienicosanitària d’aquests, la qual cosa ha comportat a haver de fer canvis en els criteris sobre els quals se sustentava l’anterior normativa. Per aquest motiu, es va actualitzar l’ordenança de forma consensuada, mesura que va ser aprovada al març de 2021.

L’ordenança fixa les atencions mínimes que han de rebre els animals quant a tracte, higiene i cura, protecció i transport, registre i identificació, i estableix les normes sobre la seua estada en establiments especialitzats, atenció sanitària, comercialització i venda. La identificació dels animals és una eina fonamental per a fomentar la seua tinença responsable, evitar els extraviaments i combatre l’abandó.

Segons les dades aportades per la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (*FAADA) el microxip és la millor manera de poder-lo recuperar en cas de pèrdua. La probabilitat de trobar un animal de companyia perdut és d’un 90% si està identificat i en cas que no ho estiga aquesta xifra es redueix al 15%.

El fet de registrar als animals de companyia suposa no sols un benefici per a la persona propietària perquè li evita possibles molèsties, també per a la ciutadania perquè propícia la disminució de l’abandó, la qual cosa millora el treball de les protectores.

“Tindre un animal comporta unes responsabilitats, és molt important complir les normes per a beneficiar la convivència amb la ciutadania. Creiem que la informació és fonamental, per això des de la regidoria i al costat de la Protectora, treballem al llarg de l’any en diferents campanyes de conscienciació que propiciaran el benestar de les nostres mascotes i de tota la població”, ha destacat la regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán.

Send this to a friend