Augmenten lleugerament els ingressos hospitalaris en l’àrea per Covid-19

Després de les festes de Moros i Cristians s'ha incrementat la venda de test d'autodiagnòstic

Augmenten lleugerament els ingressos hospitalaris en l'àrea per Covid-19
Público en el Dia de l’Alardo. | XAVI TEROL

Malgrat que la Generalitat Valenciana fa diverses setmanes que no actualitza les dades de Covid-19 per municipis i departaments de Salut, en el cas de la nostra ciutat, aquesta setmana s’estan coneixent nombrosos positius entre la ciutadania, a penes uns dies després d’acabar les festes de Moros i Cristians. Assenyalar que, la gran majoria són casos lleus, encara que aquests positius també estan repercutint en els ingressos hospitalaris.

Segons fonts sanitàries del departament de Salut, el divendres hi havia 13 persones en la planta de l’hospital Verge dels Lliris per aquesta causa i cap en UCI. Aquestes dades han augmentat al llarg d’aquesta setmana.

Aquestes fonts confien que es tracte d’un increment passatger a conseqüència de les festes.

Indiquen que la gent que acudeix a la sanitat està optant pels test d’antígens, i que de les realitzades el dijous, el 70% van donar positiu.

Les fonts de l’àrea de Salut destaquen que les urgències han estat “sobresaturades” en aquests últims dies, i que en els centres de salut també ha increment notablement l’activitat.

Remarcar que, des que els símptomes de Covid-19 són més lleus i no és necessari notificar els casos, molta gent està optant per realitzar-se els test a casa, la qual cosa ha provocat un important augment de la venda de test d’antígens en les farmàcies després de les festes.

Send this to a friend