Autoritzen ‘les Voltetes’ de Cocentaina

Estan previstes per al 4 i l'11 de desembre

Autoritzen ‘les Voltetes’ de Cocentaina
Les ‘Voltetes’ tenen lloc en les setmanes prèvies a les festes de Moros i Cristians. | GABRIEL PASCUAL

L’Ajuntament de Cocentaina ha autoritzat la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians a poder celebrar ‘Voltetes’ durant els dos primers caps de setmana de desembre. Les desfilades s’emmarcarien així en el context de la popular ‘Olleta de la ‘Puríssima’, una tradició que les Filaes contestanes celebren en la nit del 7 de desembre a l’interior de les seues respectives seus. La proposta va ser plantejada per l’entitat festera al Consistori fa unes setmanas i amb la mateixa es pretén que la Festa torne al carrer després dels mesos més durs de la crisi sanitària del coronavirus.

“Hem vist oportú celebrar-ho en aquestes dates aprofitant que tenim l’acte de la ‘Olleta de la Puríssima’ i tenint també en compte que la situació derivada de la pandèmia ens permet ara poder desfilar amb un format més pròxim a l’habitual malgrat que s’hauran d’adoptar mesures com l’ús obligatori de la màscara”, explica el President de l’entitat, Juan Francisco Masanet.

La idea que es remena és celebrar les ‘Voltetes’ els dissabtes 4 i 11 de desembre a partir de les sis de la vesprada des de la part alta del Passeig del Comtat, i fins al Pla, tal com sol fer-se a l’estiu abans de la trilogia festera en honor a Sant Hipòlit Mártir. “Creiem que pot ser també una bona oportunitat per a dinamitzar el comerç, així com l’hostaleria local, en unes dates en les quals acaba de passar la Fira de Tots Sants i estem ja donant inici a la campanya de Nadal. En principi serà només enguany i si veiem que la iniciativa funciona ja es decidirà entre totes les parts implicades la continuïtat per a anys esdevenidors”, detalla l’edil de Festes del Consistori de la Vila Comtal, Octavio Cerdà. Fins al moment, segons la informació facilitada per la Junta de Festes, han sigut 12 de les 16 Filaes.

Send this to a friend