Avanços per al projecte de la variant de Benimarfull

La Generalitat ha licitat la redacció per un valor pròxim als 130.000 euros

Avanços per al projecte de la variant de Benimarfull
Tram de la CV-700 que travessa Benimarfull.

La Generalitat Valenciana ha licitat la redacció del projecte per a la variant de Benimarfull que permetrà evitar el tram de carretera de la carretera CV-700 que transita per meitat del municipi. Així ho ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de la reunió que va mantindre el dijous amb l’alcalde d’aquesta localitat del Comtat, Carlos Montava. A la trobada també ha assistit el sotssecretari de la Conselleria, Rafa Briet.

“La travessia de Benimarfull suposa, tal com està plantejada en l’actualitat, un problema per als veïns i veïnes de la localitat, que han de suportar el pas de trànsit pesat al costat de les seues cases, molèsties acústiques, contaminació i falta de seguretat viària. Per això la Generalitat impulsarà la redacció d’un projecte bàsic per a traure el trànsit pesat del centre urbà amb una ronda exterior i l’eliminació de la travessia. D’aquesta manera, podrem tant incrementar la qualitat de vida de la població de Benimarfull com millorar les vies de comunicació i el creixement econòmic i l’ús de tots els pobles de la comarca”, ha afirmat el titular d’Obres Públiques.

Per part seua, l’alcalde del municipi de Benimarfull, Carlos Montava, ha mostrat el seu agraïment al treball de l’executiu autonòmic “per a desbloquejar el projecte de ronda de circumval·lació” i ha mostrat la seua confiança que la nova infraestructura “millorarà la seguretat viària del poble i serà un eix comunicador per a a els municipis de la comarca del Comtat amb l’autovia A7”.

DETALLS DEL PROJECTE
La carretera CV-700, uneix Bocairent amb el Verger per Muro d’Alcoi, i discorre per les poblacions de Planes i Benimarfull, i creua aquesta última mitjançant una travessia que, per les seues dimensions, obliga al trànsit alternatiu regulat per semàfors. La travessia, al carrer Pare Lluís Fullana, disposa de voreres molt estretes, la qual cosa provoca interferències entre vianants i vehicles i problemes de seguretat viària. El nou projecte de la ronda haurà d’adaptar-se al nucli urbà de Benimarfull, de manera que no es generen bosses de terreny inconnexes que puguen incrementar l’efecte barrera en el territori que suposa una nova infraestructura viària. Per a això s’ha de proposar una ronda de caràcter urbà que tancament perimetralment el nucli i el sòl urbanitzable previst en el planejament vigent.

Send this to a friend