Azael Tormo guanya el concurs de Composició Festera de l’ASJ

Per l'obra presentada al certamen, 'Alma'

Azael Tormo guanya el concurs de Composició Festera de l'ASJ
Imatge d’arxiu d’un concert de música festera.

L’Associació de Sant Jordi (ASJ) ha donat a conéixer l’obra –i el seu autor– guanyadora del LIV Concurs de Composició de Música Festera, Premi ‘Juan Cantó Francés’, decisió presa pel jurat fa uns dies.

Del total de les 25 obres presentades al certamen, el jurat va decidir que les quatre finalistes anaren: Mateo Guapo, Alma, Sant Nicolau i Sants.

Finalment, i per unanimitat, es va decidir concedir el citat premi a la composició ‘Alma’, que va resultar ser obra d’Azael Tormo Muñoz. 

Des de l’ASJ es detalla que Tormo va nàixer en la localitat valenciana de Manuel, i que després de fer els seus primers passos en la música de la mà del seu propi pare, va passar per diversos conservatoris, com ‘Mestre Verd’ de Carcaixent, Superior de València, i Superior de Sant Sebastià. Destaca a més que, com a director ha aconseguit nombrosos premis, com per exemple, el reeixit en el 13 WMC celebrat en 1997 en Kerkrade (Holanda), amb medalla d’or i estendard de la Reina Juliana, tant en el concert com en la desfilada, amb l’Agrupació Musical de Manuel; i la Distinció de la Diputació de València ‘Batuta d’Or’ per haver aconseguit tres esments d’honor en certamen provincial de bandes.

En el camp de composició també compta amb diversos premis tant en la Comunitat Valenciana com en altres punts del país, i ha dirigit en països com França, Dinamarca, Alemanya, Holanda i els Estats Units. Actualment és el director de les bandes de Beneixida i Gavarda, encara que també ho ha sigut de les bandes de Manuel, Càrcer, La Llosa de Ranes i Benifaiò.

Send this to a friend