Balanç positiu de la V Setmana Modernista d’Alcoi

En aquesta edició s'han sumat noves entitats a l'esdeveniment organitzat pel consistori alcoià

Balanç positiu de la V Setmana Modernista d'Alcoi
Pícnic modernista del passat dissabte. | QUIQUE REIG

Alcoi ha acollit la Setmana Modernista entre el 19 i el 25 de setembre, un esdeveniment que ja ha viscut la seua cinquena edició i s’ha consolidat ràpidament entre la ciutadania. Novament ha tingut un èxit de participació i ha sumat noves entitats a l’esdeveniment que organitza l’Ajuntament d’Alcoi.

La Setmana Modernista rememora una època de la nostra ciutat que va suposar una gran eclosió artística, tant en l’àmbit arquitectònic com en la pintura o escultura, una època clau en la indústria local, amb una important burgesia, així com una majoritària classe obrera.

El cap de setmana engloba la majoria d’actes de la Setmana, començant el divendres a la vesprada amb la lectura del pregó, que enguany va ser a càrrec del periodista alcoià, Vicent Argudo, que és director de Música de Prisa Media, a continuació va tindre lloc la cercavila modernista.

El dissabte va ser el dia amb més activitats, ressaltant la inauguració de la Fira que està situada en la Glorieta. Enguany va comptar amb 17 expositors, entre comerços (6), entitats (5), a més de ciutats que van promocionar la seua Fira Modernista: Barcelona, Terol, Terrassa, Carcaixent i Sueca. També va estar el MuBoma.

ELS ACTES VAN CONCLOURE EL DIUMENGE AL MIGDIA
“Finalitza la Setmana Modernista i fem un balanç molt positiu. Ha sigut un èxit de participació i del nombre d’activitats i això cal agrair-li-ho a les entitats que cada vegada són més les que estan implicades en aquest projecte i es preocupen durant tot l’any per a dur a terme assajos, iniciatives i per a posar en escena tot el que han treballat durant eixe temps, per a fer-nos gaudir als altres d’eixe treball. I ja no sols les entitats, sinó que molta gent, jo crec que una gran part dels alcoians s’han sumat a aquest projecte i des de la seua modèstia també contribueixen amb iniciatives pròpies ideant recreacions i moments, fins i tot entre amics i familiars i tot això suma per a fer de la nostra Fira, un referent en la Comunitat Valenciana, que ja ho és, i amb l’ambició que siga també un referent a nivell nacional”, conclou la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

Cal ressaltar respecte a les xifres de les activitats que es necessitaven inscripció prèvia que les visites teatralitzades al Conservatori van tindre més de 250 inscripcions, la ruta pel cementeri va completar ràpidament les 50 places i el concert de Música Modernista del Teatre Calderón va comptar amb 650 espectadors que pràcticament van omplir el teatre.

La Setmana Modernista d’Alcoi destaca per l’alta participació d’entitats, institucions i empreses, aquest any hi ha hagut més de 50, que duen a terme i fan possible diferents activitats.

Durant tota la setmana els comerços han transformat els seus aparadors rememorant tal com eren fa més de 100 anys. Aquesta proposta igualment afavoreix l’economia local, especialment al sector de serveis turístics, d’una banda els establiments hotelers que han completat el seu aforament així com els que ofereixen visites guiades, també beneficia al comerç, l’hostaleria i els salons de perruqueria i estètica, entre altres.

Send this to a friend