Banyeres aprova un pressupost de 8,9 milions d’euros

Amb el vot a favor de Compromís, l'abstenció del PSOE i la negativa del PP

Banyeres aprova el seu pressupost
Ple de pressupostos en Banyeres.

L’Ajuntament de Banyeres ha aprovat els pressupostos per a l’exercici 2022. El document ascendeix a 8,9 milions d’euros i representa un increment del 3,61% respecte al que es va aprovar l’any anterior. Va ser secundat amb els vots favorables de Compromís, l’abstenció del PSOE i la negativa del Partit Popular.

En la seua exposició, l’alcalde va explicar que la convocatòria del ple de pressupostos, al qual se li uneix també la plantilla de personal i un programa de licitació de contractes, s’havia realitzat amb una certa urgència a causa de l’estret marge que permetien les últimes novetats legislatives aparegudes en matèria de reducció de la temporalitat del personal. Va dir que això va ser el causant del poc marge de temps que s’ha disposat per a estudiar l’esborrany que es va presentar als grups polítics, per la qual cosa va demanar disculpes als dos grups de l’oposició.

Seguidament va referir el detall dels diferents capítols de despeses i ingressos. Va assenyalar que les partides pressupostàries de despeses havien sigut ajustades amb el màxim control i que es vetlava per continuar apostant en aspectes com l’educació, la cultura, l’esport i l’atenció benèfica.
Va exposar que les inversions estaven condicionades a la diferència entre els ingressos i despeses corrents i que, com els impostos i taxes seguien congelats des de l’anterior legislatura, el marge per a poder realitzar inversions era cada vegada menor, per la qual cosa bona part d’aquestes havien sigut plantejades mitjançant una modificació pressupostària paral·lela que permetera utilitzar el romanent de tresoreria.

El portaveu del PSOE va expressar la seua queixa per l’escàs temps disponible per a poder estudiar l’esborrany. De fet va referir que aquest es va facilitar en el transcurs de la comissió informativa que es va celebrar just abans de les festes de moros i cristians i que només va disposar dels dies festius per al seu estudi, ja que la següent comissió, en la qual es va dictaminar el document, es va celebrar l’endemà a la finalització de les festes. No obstant això va dir que el contingut del pressupost hauria sigut “similar” si haguera sigut plantejat pel seu grup polític.

Fernando Sempere va trobar a faltar el suport de la Diputació en les aportacions que podria fer al Fons de Cooperació Municipal i va aplaudir la publicació de les vacants de la plantilla, d’acord amb la nova normativa sobre personal. Després de manifestar la seua abstenció, va demanar que tractara de complir-se el màxim de les inversions previstes, malgrat faltar poc més de mig any perquè acabe l’exercici.

El PP, que va votar en contra, va anar molt més dur. El seu portaveu José Carlos Molina va qualificar de “molt greu” que les comissions de pressupostos es convocaren just abans i després de les festes “per a no tindre temps per al seu estudi”. Va qualificar aquest fet d’actitud “dictatorial” i va dir que “mai s’havia vist una cosa igual”. Va parlar de “abús de poder i insensibilitat” i que no era “ni ètic ni moral”.

Send this to a friend