Banyeres registra dos brots de coronavirus amb tretze afectats

Estan confinats en els seus domicilis, alguns amb símptomes i altres asimptomàtics

Piden ambulancias para el servicio de urgencias de Banyeres
Accés d’urgències al Centre de Salut de Banyeres de Mariola (P. V)

Un total de 13 persones, una d’elles policia local, han resultat contagiades de coronavirus a Banyeres de Mariola en els últims dies. Totes elles estan confinades en els seus domicilis, algunes amb símptomes i altres asimptomàtiques. La dada ha sigut fet públic en la web de la Conselleria de Sanitat, que ha confirmat aquesta setmana l’existència de dos brots en diferents dies, tots dos amb origen social.

D’igual forma, amb les dades disponibles a aquesta hora, no es té constància que hi haja cap persona de la població que estiga ingressada a l’hospital a causa del virus, ni que s’haja produït algun cas en el geriàtric.

El consistori ha posat a la disposició dels afectats el departament de Serveis Socials per si necessitaren suport per a realitzar compres o per a atendre qualsevol dubte que se’ls puga presentar durant el temps de quarantena. Des de l’Ajuntament s’insisteix en la importància que complisquen amb la quarantena que marca Salut Pública, tant les persones que han donat positiu com les que s’han sotmés a les proves i han donat negatiu, malgrat haver tingut contacte amb una persona positiva.

Respecte al fet que una de les persones infectades és Policia Local, aquests dies es realitzaran proves als agents que Salut Pública considere que han tingut contacte estret amb l’afectat, si bé s’ha deixat constància que la Policia sempre ha extremat les mesures sanitàries. Així i tot, l’Ajuntament ha estimat convenient que, com a mesura de prevenció, els policies que hagen pogut tindre contacte amb l’afectat se sotmeten a aïllament durant uns dies. Per això, els torns de matí, vesprada i nit seran atesos pel personal que no ha estat en contacte amb el positiu. A més, es comptarà amb el reforç de la Guàrdia Civil.

L’aparició d’aquest brot ha portat a l’Ajuntament de Banyeres de Mariola a activar els protocols de desinfecció diària de carrers i d’espais amb major trànsit de persones, alhora que s’insisteix a la població en la necessitat i importància de complir amb totes les normes.

Send this to a friend