Banyeres registra una mort per Covid-19

Des del mes d'abril no hi havia defuncions per coronavirus en el departament de Salut d'Alcoi

Banyeres registra una mort per Covid-19
Des de l’inici de la pandèmia, hi ha hagut 18 defuncions per Covid-19 a Banyeres. | ARXIU

Tal com va publicar aquest periòdic en l’edició escrita del passat dissabte 14 d’agost, en el departament de Salut d’Alcoi s’ha registrat una defunció per Covid-19. La conselleria de Sanitat ha notificat hui oficialment aqueixa mort, que correspon a una persona de Banyeres, que pel que sembla, estava ingressada a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, segons va donar a conéixer Radio Alcoy.

Cal apuntar que des de mitjan abril no es produïa cap defunció per coronavirus, que a més, l’últim, també va ser a Banyeres. Aquesta xifra, després de diversos mesos estabilitzada, ha incrementat, i des de l’inici de la pandèmia, hi ha hagut 417 morts per aquesta causa en tot el departament, de les quals, 18 han sigut a Banyeres.

NOVA BAIXADA DE LA INCIDÈNCIA
Respecte als contagis i la incidència, aquesta ha tornat a baixar de nou en tota la zona, encara que l’àrea de Salut segueix en risc extrem amb una incidència de 305 i un total de 418 casos actius, 41 menys que en l’última actualització realitzada divendres passat, malgrat això, hi ha hagut 114 positius més. Les dades que s’han conegut hui pertanyen al diumenge 15 d’agost.

Per localitats, la incidència ha disminuït a Alcoi, Alfafara, Banyeres, Benimarfull, Castalla i Ibi. A Alcoi, hi ha 48 casos actius menys, però seguim en risc extrem amb una incidència de 291, en el nostre municipi s’han detectat 42 casos nous de Covid-19.

Al contrari, la incidència acumulada ha incrementat a Beniarrés, Benilloba, Cocentaina, Muro i Onil. Les xifres s’han mantingut estables, respecte a l’anterior actualització, a Alcoleja, Balones, Gaianes i L’Orxa.

D’altra banda, a Agres torna a haver-hi presència de Covid, igual que a Quatretondeta. En el segon municipi, no hi havia casos actius des de finals de gener. Actualment hi ha un cas i una incidència de 874 –pel fet que hi ha pocs habitants–.

Així, hi ha casos actius de Covid-19 en 17 de les 32 poblacions que conformen el departament de Salut, de les quals, 12 estan en risc extrem: Alcoi, Alcoleja, Balones, Beniarrés, Benilloba, Benimarfull, Castalla, Cocentaina, Ibi, Muro, Onil i Quatretondeta; 4 en risc alt: Agres, Alfafara, Gaianes i L’Orxa; i un en risc mitjà: Banyeres, amb 9 casos actius.

Send this to a friend