Belda garanteix la continuïtat dels estudis de la UA a Alcoi

Ajuntament i Universitat treballen per a solucionar un problema amb les optatives de 4t curs

Aitex lidera una investigació enfront d'agents nuclears, químics i biològics
Edifici de Aitex | Arxiu

El regidor d’Educació d’Alcoi, Alberto Belda, s’ha vist obligat a eixir al pas de l’anunci fet el divendres de la setmana passada per la portaveu de Guanyar, Sandra Obiol, qui assegurava mitjançant un comunicat de premsa que s’havia informat l’alumnat del grau de Magisteri en Educació Infantil que imparteix la Universitat d’Alacant (UA) a Alcoi, que els estudis no anaven a continuar a la ciutat. Belda, per part seua, desmentia aquest extrem el dilluns durant una compareixença per un altre assumpte, i explicava quina era la situació en aquests moments.

Segons indicava l’edil, el plantejament del nou rector de la UA -recordar que mesos arrere va haver-hi eleccions i va canviar el rector- és el de “continuar conforme estan els estudis en aquests moments”, alhora que incidia en què “la política d’aquest rectorat no és expansiva” i “Alcoi és l’única seu amb campus propi” al marge de Sant Vicent, motiu pel qual Belda considera que “encara hem de donar gràcies”.

Respecte a l’alerta generada entorn de la possibilitat que desapareguen els estudis a Alcoi, el regidor aclaria que l’únic problema que existeix afecta als alumnes de quart curs, que està dedicat quasi en un 80% a la realització de pràctiques formatives en centres educatius. La resta del curs solen emprar-lo els alumnes a cursar assignatures de caràcter optatiu i ací és on s’ha originat el contratemps en aquest primer any que s’imparteix el quart curs a Alcoi. “Aquesta docència normalment està concentrada en un o dos mesos, no hi ha una gran quantitat d’alumnes per grup, així que el que ens han plantejat des de la universitat i entenem perfectament és que no és viable desplaçar al professorat fins a Alcoi per a tan pocs alumnes”, assenyalava Alberto Belda, qui creu que aquesta obligació de traslladar-se al campus de Sant Vicent del Raspeig durant unes setmanes “òbviament és una incomoditat per als alumnes i no és el desitjable”, però opina que és un mal menor tenint en compte que els estudis complets estan implantats a la ciutat i el compromís de la UA és “continuar com fins ara”.

No obstant això, segons informació a la qual ha tingut accés aquest periòdic, a la fi d’aquesta setmana va tindre lloc una reunió de l’Ajuntament amb representants de l’alumnat, després de la qual hi ha hagut converses amb la universitat, i aquesta i el Consistori han acordat treballar conjuntament per a oferir una solució als alumnes de 4t afectats per la falta de docència a Alcoi.

Finalment, el PP demana al govern municipal que garantisca el desenvolupament íntegre dels estudis a Alcoi, i Compromís que treballe per a solucionar la situació de “indefinició” i “provisionalitat” per la qual travessen els estudis en opinió seua.

El grau en Magisteri d’Educació Infantil compte en aquests moments amb al voltant de 180 alumnes matriculats, que es reparteixen en dues ubicacions diferents: les instal·lacions de la Cambra de Comerç, on s’imparteix 1r i 2n, i l’edifici d’Aitex en El Terrer, que acull als estudiants de 3r.

Send this to a friend