Benasau instal·la un innovador sistema de desinfecció per electròlisi en la seua piscina

Es tracta d'un tractament més natural simulant l'aigua de la mar en la piscina

Benasau instal·la un innovador sistema
Instal·lacions de la piscina municipal de Benasau.

El xicotet municipi de Benasau, en el cor del Comtat, oferirà als seus veïns un servei de piscina amb importants millores de cara a aquesta temporada estival. De moment porten invertits al voltant de 60.000 euros (aconseguits mitjançant subvencions autonòmiques i provincials), la major part dels mateixos destinats al canvi del sistema de desinfecció de la piscina. El nou sistema funcionarà per electròlisi salina, i suposa un canvi en la forma de cloració de l’aigua.

Es tracta d’un sistema d’esterilització i desinfecció de l’aigua, simulant l’aigua de la mar en la piscina, de manera que és un tractament més natural que els utilitzats habitualment amb productes químics, com el brom o clor químic, i que evita l’exposició a la pell d’aquests productes químics durant el bany. El tinent d’alcalde del municipi, el popular Nacho Palmer, apunta al fet que si bé la inversió inicial és elevada, aquest nou sistema suposa un estalvi a llarg termini per a les arques municipals. Respecte a la resta de millores en la piscina, cal parlar de la completa renovació de la zona de cafeteria, així com dels vestuaris.

El que queda pendent (i per a això també han sol·licitat diverses subvencions) és la instal·lació d’unes estructures amb tendal per a nodrir d’ombra a la zona adjacent a l’àrea de bany, així com la dotació d’equipament per a la cafeteria de la piscina, que va ser objecte de robatori fa uns mesos. De fet, el servei de bar es troba de moment tancat, i el consistori confia a poder adjudicar-lo abans de finalitzar la temporada estival.

Cal recordar que la piscina del municipi va estar tancada el passat estiu, un període d’inactivitat que en part s’ha aprofitat per a implementar les recents millores. La piscina estarà oberta fins al pròxim 30 d’agost, complint tots els protocols sanitaris, els quals requereixen la presència de dos socorristes. De fet, el consistori ha cedit la gestió de la instal·lació a una empresa externa, que més enllà d’aportar als dos socorristes també organitzarà a partir del 19 de juliol cursos de natació per a xiquets i xiquetes de 3 a 14 anys.

Send this to a friend