Benifallim afronta una infinitat d’obres i reformes per a millorar la vida dels veïns

Centrades en l’Ajuntament, camins, aigües i un centre polivalent

Benifallim afronta una infinitat d’obres i reformes per a millorar la vida dels veïns
Un carrer del municipi. | F.T.

El municipi de Benifallim, passats els dies de més calor, s’embarca ara en una infinitat d’obres i reformes per a millorar la vida dels seus 110 veïns, gràcies principalment a les subvencions de la Diputació d’Alacant, remarca el seu veterà alcalde, José Carlos Barrachina.

En la seu consistorial s’estan canviant les finestres i l’aire condicionat de les sales que s’utilitzen, per a una òptima eficiència energètica. “Les finestres antigues eren de cristall simple i a l’hivern entrava molt fred i a l’estiu, molta calor”. Les que no s’empren, l’arxiu, per exemple, no es canviaran.

També s’estan asfaltant camins, pel fet que molts d’ells ja tenen més de 30 anys sense reformar, explica Barrachina, qui encara no té decidit si es presentarà a les eleccions de 2023. De cara a final d’any està previst que es reasfalten dos camins més, sempre dins del terme municipal de Benifallim.

Un dels seus majors problemes resideix en l’agricultura, antigament vital en l’economia del poble. “Cada vegada funciona pitjor perquè les persones es fan majors i els joves no s’incorporen a aquest treball, perquè no els interessa, ni tan sols com a afició”.

ANELLAR L’AIGUA
Les reformes en la localitat inclouen anellar l’aigua, amb l’objectiu que no quede estancada. “Hi ha trams de carrer que, en acabar, l’aigua quedava allí i per això hem d’unir-la amb la d’un altre carrer”, ens indica l’alcalde.

D’aquesta manera, insisteix, l’aigua circula, no perd clor i no es torna tòxica. El benefici és doble, perquè l’aigua que quedava estancada periòdicament s’havia de sagnar, és a dir, obrir l’aixeta i tirar uns 2.000 litres d’aigua al riu per a renovar-la.

Finalment, Benifallim comptarà en els pròxims mesos amb un centre polivalent, situat al carrer Relleu. Es tirarà una tàpia i l’espai disposarà de diverses oficines, que seran per a diferents organitzacions de la localitat, com poden ser la de danses o jubilats.

Albergarà així mateix amb un gran saló, d’uns 130 m², en el qual es podran celebrar assemblees o algun servei de catering durant les festes. Fins i tot les danses podran ballar en el saló, ens va avançar l’alcalde.

Send this to a friend