Benilloba es queda de nou sense la seua única oficina bancaria

L'oposició denuncia que la situació és fruit de la mala gestió de l'alcalde

oficina bancaria, Benilloba, Comarques
L’oficina bancària que funcionava des de fa quatre anys

Nombrosos veïns de Benilloba han mostrat el seu malestar en els últims dies arran del tancament de l’única caixa d’estalvis que tenia fins ara la població, un fet que els obliga a haver de desplaçar-se fins a Cocentaina, Muro o Alcoi per a realitzar qualsevol tràmit bancari.
Cal recordar que aquesta localitat del Comtat ja va viure una situació semblant en 2017 quan el Banc Sabadell anunciava el tancament de l’oficina que en aquells dies tenia al poble. No obstant això, l’Equip de Govern d’aquell moment encapçalat per Anna Dèlia Gisbert, va aconseguir en primer lloc que el caixer es mantinguera durant uns mesos i que després Eurocaixa s’instal·lara en el municipi donant servei als seus habitants i als de les localitats del voltant. Ara torna a repetir-se la situació i els veïns s’enfronten a la incertesa se si tindran o no banc en el futur més immediat “aquestes situacions agreugen més la despoblació que pateixen els pobles xicotets. Hem pogut saber que la Caixa d’Estalvis es va intentar posar en contacte diverses vegades amb l’Ajuntament, sense obtindre resposta, i per això han decidit tancar-la deixant sense treball a una persona del poble i sense servei en tota la localitat“, afirmava aquesta setmana Juan García, de Independents per Benilloba.
Apuntar que Benilloba actua de municipi intermedi entre les grans localitats de la comarca i fins a la població acudeixen veïns de Benasau o Alcoleja (El Comtat) o Penàguila i Benifallim (L’Alcoià) per a fer les seues compres, posar gasolina, portar als fills al col·legi i fins i tot anar al banc.

Polèmica per la pujada del sou de l’alcalde
Benilloba ha sigut notícia també aquesta setmana per la proposta que l’alcalde del PSOE, Saúl Jordà, va portar al Ple per a pujar-se el sou un 29% més fins a fregar els 19.000 euros anuals. La iniciativa no va tirar avant en comptar amb el vot contrari de l’altre edil socialista, els socis de govern del PP i els tres regidors de l’oposició de Independents per Benilloba. Està previst que en unes setmanes, abans del 15 de juny, el Govern Local de la població passe a les mans del PP tal com es va contemplar en l’acord aconseguit entre populars i socialistes després de les Eleccions Municipals del 2019.

Send this to a friend