Benilloba estrena tercer mandat aquesta legislatura

El municipi viu una nova crisi política per falta d'entesa entre els socis de govern

Benilloba estrena tercer mandat
Integrants del govern a l’inici de la legislatura.

Situació convulsa a Benilloba després que en poc més de tres mesos hi haja hagut relleu en l’alcaldia fins a dues ocasions. És a dir, tres alcaldes en tres mesos (encara que dos d’ells exercint en funcions). Aquesta situació d’inestabilitat té el seu origen en la pròpia investidura del govern local, quan Partit Socialista i Partit Popular van realitzar un pacte per a impedir el mandat de la plataforma municipalista Independents per Benilloba.

L’acord d’unió entre PP i PSOE incloïa un relleu en l’alcaldia a la meitat de la legislatura. El socialista Saül Jordá ha exercit com a alcalde durant els primers dos anys de legislatura, no obstant això, el relleu no ha tingut el resultat previst.

Proposta unilateral de pujada de sou
Cal dir que el govern de Jordá no ha estat exempt de polèmica. Sense anar més lluny, el mes de maig passat va presentar una proposta unilateral per a incrementar-se el sou; decisió que no va comptar amb el suport dels seus socis de govern, ni tan sols amb la del seu soci de partit. Després d’això els esdeveniments es van precipitar, i Jordá es va donar de baixa per malaltia, propiciant que la regidora popular María Isabel Alcázar assumira l’alcaldia en funcions.

No obstant això, Alcázar no va poder exercir el càrrec amb normalitat, ja que l’anterior alcalde malgrat estar de baixa no havia renunciat al càrrec. En tot just dos mesos la popular va renunciar al càrrec, per la qual cosa es va haver de recórrer al número dos socialista, José Ramón Martí, qui hui dia ostenta l’alcaldia.

En declaracions a altres mitjans, Martí assegura que la gestió municipal s’està portant ara amb una certa normalitat, recorrent al suport puntual de l’agrupació d’independents.

Send this to a friend