Benilloba torna a honrar al seu patró

Les festes tornen a la localitat en el 375 aniversari del patró

Benilloba torna a honrar al seu patró
Imatge d’arxiu de les festes de Moros i Cristians de Benilloba.

En aquest mes d’agost tornen les festes a Benilloba, i ho fan precisament en el 375 aniversari de la proclamació de Sant Xotxim com a patró de la localitat.

A més, en aquest 2022 dos de les filaes que participen en les festes de Moros i Cristians celebren el seu 75 aniversari, és el cas dels Cristians de la Palmera i Moros del Castell.

Encara que els dies grans arriben en l’equador del mes d’agost, al juliol ja es va viure la proclamació de festes així com diverses entradetes protagonitzades per les filaes durant alguns caps de setmana es juliol, les quals, acaben aquesta nit amb la ‘baixaeta’ dels Moros del Castell, a les 24 hores.

La programació festera d’agost va arrancar dissabte passat amb el XLVI concert de festes, que va ser a càrrec de la Filharmònica Benillobense.

Aquesta setmana ha sigut el torn de les entradetes oficials, amb la ‘baixaeta’ cada nit, d’una de les filaes.

NIT DE L’OLLA
Abans dels dies grans, el dissabte 13 d’agost desfilaran les tres filaes, i després, com a novetat, segons indica l’alcalde de Benilloba, José Ramón Martí, hi haurà una discomòbil en la Plaça de la Font després de les ‘baixaetes’.

Finalment, el diumenge 14, a la nit, es viurà la destacada Nit de l’Olla. “Jo diria que és l’acte més destacat de Benilloba”, apunta Martí. I és que, és un dels moments més esperats, en el qual, la tradicional desfilada humorística, protagonitzat per les filaes i amb una àmplia participació ciutadana, es converteix en el reclam, omplint els carrers de Benilloba de sarcasme i crítica social.

Aquest acte obri el camí al Dia de l’Entrada, que serà el dilluns 15, arrancant la programació molt primerenc –tal com apareix en el quadre de la pàgina 33–, i sent l’entrada a les 19’30 hores.

El dia del patró se celebra el dimarts 16 amb la segona diana, una missa solemne en honor a Sant Xotxim, una processó i una revetla.

Les ‘ambaixades’ seran el dimecres 17, i per a finalitzar, el dijous 18 se celebrarà el Dia dels xiquets amb diversos actes.

Benilloba torna a honrar al seu patró

Send this to a friend