Bravo destaca que la Generalitat “ha disposat tot el necessari” perquè la ciutadania puga votar “amb tota llibertat i seguretat”

Més de 3,7 milions de persones elegiran als 99 diputats i diputades de la XI legislatura de les Corts

Bravo destaca que la Generalitat
La consellera Gabriela Bravo. GVA

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha destacat que la Generalitat “ha disposat tots els mitjans necessaris” perquè la ciutadania puga triar aquest diumenge, 28 de maig, “als seus representants tant autonòmics com municipals amb tota llibertat i seguretat”.

La responsable de l’organització dels processos electorals ha agraït “el gran treball” dut a terme pels més de 5.000 funcionaris i funcionàries per a la celebració d’aquests comicis, així com la labor de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i del voluntariat de Protecció Civil i Creu Roja. A més, ha expressat un agraïment especial per a les 18.507 persones que formaran part de les meses electorals que faran possible que els 3.731.984 valencians i valencianes “puguen triar el futur d’aquesta Comunitat en pau, llibertat i diversitat”.

Bravo ha explicat que aquest diumenge s’elegeixen als 99 diputats i diputades de la XI legislatura de les Corts Valencianes i als 5.746 regidors i regidores dels 542 municipis de les tres províncies. En el cens s’inclouen també les 125.664 persones que resideixen fora de les nostres fronteres, així com els 73.992 ciutadans i ciutadanes estrangers amb dret a vot en la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, la consellera ha destacat que, respecte a les eleccions generals de 2019, s’ha produït un increment del cens de 74.818 persones.

Perquè la ciutadania puga exercir el seu dret al vot, aquest diumenge es constituiran 6.169 taules distribuïdes en 2.221 col·legis electorals dels 542 municipis de les circumscripcions d’Alacant, Castelló i València. A més la Generalitat ha desplegat un dispositiu en 178 consolats perquè els 125.708 valencians i valencianes que viuen a l’estranger puguen votar. També s’han distribuït 96 kits de votació accessible (33 a Alacant, 13 a Castelló i 50 a València) amb material en braille per a persones cegues o amb discapacitat visual.

La Generalitat també ha disposat un servei de trasllat d’electors i electores en 26 ajuntaments que ho han sol·licitat per comptar amb nuclis de població dispersos en els seus termes municipals. A més, en col·laboració amb la Creu Roja, s’ha establit un dispositiu de transport als col·legis electorals per a persones amb mobilitat reduïda o que estiguen ingressades en centres hospitalaris.

Gabriela Bravo ha detallat que la jornada electoral s’iniciarà amb la constitució de les meses en els col·legis electorals a les 8.00 hores i que, a partir de les 9.00, s’iniciarà el procés de votació.  Els col·legis electorals es tancaran a les 20.00 hores. L’escrutini s’iniciarà amb les eleccions locals i continuarà amb les autonòmiques.

Quant al vot per correu, s’han registrat un total de 84.957 sufragis, dels quals 10.831 corresponen a la província de Castelló; 26.114, a la d’Alacant i 48.012, a la de València.

En aquests comicis, el procés de recollida de dades es realitzarà majoritàriament mitjançant l’ús de tauletes. Per a aqueix fi, s’han repartit un total de 2.357 dispositius que cobriran el 95% de les meses electorals.

En els municipis on no és possible l’ús d’aquesta tecnologia, la transmissió de les dades es farà via telefònica al Centre de Recollida d’Informació de Ciutat Administrativa 9 d’Octubre. La Generalitat també ha habilitat una pàgina web específica (www.resultats2023.gva.es), que estarà operativa en la jornada electoral i on es podrà consultar en temps real els resultats autonòmics, per províncies, comarques i municipis.

D’altra banda, s’han posat a la disposició de la ciutadania aplicacions específiques i gratuïtes per a telèfons mòbils amb la finalitat que es puga fer el seguiment de l’escrutini en temps real.

Send this to a friend