Cada minut que passa els valencians perdem 3.000 euros. MÀRIUS IVORRA. Regidor i Portaveu de Compromís Alcoi

Els valencians i les valencianes patim des de sempre un finançament injust, tant se val qui governara ací i a l’Estat, si PP o PSOE. Una situació que, a més, no té comparació: estem per baix de la mitjana estatal de renda per càpita però aportem com si estiguérem per damunt. És a dir, amb els nostres impostos financem territoris més rics que nosaltres.

Els valencians som un 12% més pobres que la mitjana espanyola, però paguem com si fórem un 12% més rics, a més a més som els únics que paguem a l’estat central més del que rebem estant per baix de la mitjana de renda.

Per altra banda, som el 10,7% de la població de l’Estat i rebem el 5,17% de les inversions, és a dir, la meitat del que ens correspondria per justícia. Aquest dèficit d’inversions ha generat el que els experts consideren un deute històric (diferència entre el que hauríem d’haver rebut i el que efectivament vàrem rebre) de 13.500 milions d’euros des de 2002.

Per esta injustícia, el proper dissabte 18 de novembre hi haurà una manifestació a València per reclamar un finançament just per als valencians.

La qüestió del finançament ens afecta a tots. Per això, la manifestació serà majoritària de les forces socials i polítiques del País Valencià, però sobre tot transversal perquè la convocatòria no va contra ningú, sinó per un millor sistema de finançament més just per als valencians.

A la convocatòria s’han adherit a més de sindicats, la patronal empresarial CEV i més d’un centenar d’entitats, associacions i organitzacions de la societat civil i del món econòmic, els partits amb representació parlamentària PSPV, Compromís, Podem i Ciudadanos, tots a excepció del PP.

Per facilitar als veïns de la nostra comarca el desplaçament, Compromís hem organitzat el viatge amb autobús a València el proper dissabte 17 amb un preu mínim. Està obert a qualsevol persona que vulga anar a reivindicar el finançament just.

Els valencians hem de tenir la capacitat de visualitzar-nos, fer que la nostra veu s’escolte a la resta de l’Estat, cosa que fins ara, amb els grans partits sols ens hem vist perjudicats i arraconats. Jo ho tinc clar, la qüestió del finançament ens afecta a tots perquè cada minut que passa els valencians perdem 3.000 euros.

Send this to a friend