Campanya per a mostrar l’altra cara dels joves durant la pandèmia

L'IVAJ vol demostrar la solidaritat i el comportament cívic de la joventut i eliminar estereotips

Campanya per a mostrar l'altra cara
Seu del Espai Jove a Alcoi. ARXIU

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha llançat la campanya #NosaltresSumem, a través de les xarxes socials i de la Xarxa Jove, amb un vídeo que visibilitza la realitat i el comportament de la gent jove durant la pandèmia. El director de l’IVAJ, Jesús Martí, ha assenyalat que es tracta d’una campanya dinàmica i positiva que «mostra situacions en les quals la gent jove ha ‘sumat’, a través del voluntariat, cuidant als seus majors, estudiant des de casa o amb el seu comportament cívic».

Martí ha indicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és «visibilitzar com s’ha comportat el col·lectiu jove durant la crisi sanitària, des de les seues experiències directes enfront de visions estigmatitzadores i estereotipades». Un aspecte nou en l’elaboració de la campanya ha sigut la participació d’un grup de joves actius de l’Espai Jove de Silla que han analitzat i debatut des de diferents punts de vista la situació i el comportament de les persones joves durant els últims mesos. Les seues aportacions van tindre reflex en el vídeo final.

Per a això s’ha emprat la metodologia ‘Design Thinking’ que es basa en quatre fases: anàlisi de la realitat, objectius a transmetre, disseny del vídeo i, finalment, valoració del resultat. Aquesta acció s’ha realitzat amb els paràmetres del projecte europeu ‘DesYign. Disseny innovador de la informació juvenil i de la seua difusió’, liderat per l’Agència Europea d’Informació Juvenil (ERYICA) que proporciona informació i orientació d’alta qualitat que ajuda les persones joves a prendre decisions.

Send this to a friend