Carlos Gran, també artista plàstic

És l'autor del cartell anunciador de les festes en honor a la Verge dels Lliris 2022

Carlos Gran, també artista plàstic
Carlos Gran pretén que l’obra siga una sorpresa. | XAVI TEROL

Carlos Gran és un artista plàstic, faceta que pocs coneixíem, i també escriptor de novel·les com la Saga de Los Tres Reinos o la tetralogia Los Cuentos de Medley. El pròxim 2 de setembre veurem com llueix el cartell anunciador de les festes en Honor a la patrona d’Alcoi del que és autor.

Carlos Gran es mostra molt agraït a l’Arxiconfraria Virgen de los Lirios per haver-li confiat el cartell, ja que des de fa temps volia formar part dels esdeveniments plàstics de la ciutat.

–Carlos, què ha suposat per a tu que l’Arxiconfraria Virgen de los Lirios et confiara aquest treball?
– Una grata sorpresa i una gran responsabilitat també. Em feia molta il·lusió formar part de la història pictòrica d’una entitat tan important com aquesta, perquè a més la meua mare és molt devota de la Mare de Déu dels Lliris. A més estic content perquè per fi a Alcoi se li dona l’oportunitat i visibilitat a artistes que no es dediquen professionalment a l’art com és el meu cas.

– Et coneixem més com a escriptor, ara podrem conéixer la teua faceta més artística…
–Sí. Quasi tot el meu treball més conegut ha sigut pels llibres que he escrit però l’art sempre ha estat en la meua vida. Des de ben xicotet ja m’agradava pintar, dibuixar i la meua mare que ja va veure aquest potencial em va ajudar donant-me suport apuntant-me a classes d’art, pintura i dibuix. Estic molt agraït a tots els membres de l’arxiconfraria per haver confiat en mi. Aquest treball és també un homenatge d’agraïment a la meua mare María José, per tot aqueix suport que em va brindar des de ben xicotet perquè poguera desenvolupar el meu talent per a les arts plàstiques.

–Ens deies que no et dediques professionalment al món de l’art, és més significatiu per a tu llavors el nomenament?
– Crec que és important que se li comence a donar visibilitat als artistes que estan amagats en aquesta ciutat però que tenen un gran potencial. Tenim a Alcoi a pintors, escriptors, creatius, músics que no se’ls dona el valor i la visibilitat que mereixen. Alcoi és una ciutat de molt de moviment cultural i artístic i cal saber aprofitar-lo. I sí, és molt significatiu per a mi perquè tenia moltes ganes i il·lusió de formar part de l’arxiu pictòric d’Alcoi

–Com ha sigut el teu aprenentatge en el món de l’art i escriptura?
–He sigut sempre molt autodidacta. Soc molt observador, ja ho era de xicotet i observant tot el meu entorn, els costums, les gents he anat desenvolupant aquestes habilitats artístiques. A base de treball han anat sorgint els llibres, il·lustracions, però sempre com un hobby més que com una professió.

–Per què no et vas dedicar professionalment a això?
–Perquè l’art és una cosa inestable i no sempre tens la sort de poder viure d’això. Ho he viscut més com un hobby i com un ingrés extra ja que em dedique professionalment al manteniment de maquinària. Però l’art, i l’escriptura sempre m’han acompanyat i estan sempre presents en la meua vida.

–Tornant al cartell, li has dedicat molt de temps a l’obra?
–L’obra ja està acabada. En el moment en el qual se’m va comunicar si no recorde malament el mes de gener aproximadament vaig començar a treballar a plasmar la idea en paper perquè la idea ja la tenia treballada. Sabia el que anava a il·lustrar, ho tenia al cap des de feia molt de temps per si aquest dia arribava i mira tu per on va arribar.

–Ens pots avançar algunes pinzellades de com serà el cartell que veurem penjat a l’Ajuntament el pròxim 2 de setembre?
– Poca cosa us avançaré perquè vull que siga sorpresa per a tots els que vagen a veure-ho eixe dia, però t’avançaré que m’he basat en la il·lustració innovadora però alhora tradicional que englobarà tot l’important de la festivitat de la patrona i per descomptat en el dia gran com és la Romeria a la Font Roja.

Recordar, que abans del 2 de setembre molt esperat per l’autor del cartell i la seua família, el pròxim dia 21 d’agost se celebrarà el dia de la patrona amb una missa en el Santuari de la Font Roja.

Send this to a friend