Carlos Pastor: “Buscaven a algú que tornara a unificar el projecte del PP”

Entrevista a l'alcaldable del Partit Popular a Alcoi

Demà, presentació de la llista i míting del PP en la Hispanitat
El candidat del PP a Alcoi, Carlos Pastor. | ARXIU

La direcció regional li ha encomanat la tasca de liderar un partit que viu una situació una miqueta anòmala a nivell local, ja que el que continua sent president i principal valedor de Quique Ruiz en el seu moment, Rafa Miró, viu apartat de la vida política i no té relació amb el nou candidat. De fet, segons explica Pastor, Miró manté clausurada la seu del partit del carrer Roger de Llúria, a l’espera que es convoque una assemblea local per a triar nou comité executiu.

–Com es va gestar la seua candidatura a l’alcaldia?, considera, com s’ha criticat, que es tracta d’una designació a dit?
– De com es va gestar la candidatura, poc et puc comptar perquè jo desconec les interioritats del tema. Jo sé que a mi em van cridar, es van posar en contacte amb mi i em van plantejar la possibilitat de ser el cap de llista. Em van dir: Quique no serà, ja hem parlat amb ell, i volem que sigues tu. Buscaven a una persona que tinguera experiència en el partit, que tinguera experiència en l’administració, i un perfil que poguera aglutinar tot el que és el centredreta i tornar a unificar el projecte del Partit Popular.

–Quina relació li uneix amb el president del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón?
– A Carlos ho vaig conéixer en la universitat, ell començava i jo acabava, i bo, jo estava en una associació estudiantil en la Facultat de Dret i a través d’aqueixa associació ens vam conéixer i ens vam fer amics. Ell, de fet, encara no estava ni afiliat a Noves Generacions, acabava d’arribar a la universitat, però des de llavors mantenim una amistat.

–Què pensa del renou que es va formar arran de la filtració de la seua candidatura?, Creu que ha sigut correcte el tracte amb l’actual portaveu del grup municipal en relació a aquesta qüestió?
– El primer que vull aclarir és que aquesta manera de designar als candidats en el Partit Popular és la forma que marquen els estatuts, i de la mateixa forma que em van designar a mi, van designar a Quique Ruiz, anteriorment a Rafa Miró, i així ha sigut sempre i així és com funciona el Partit Popular en ciutats grans. Per tant, el meu cas no ha sigut especial, ni rar, ni extraordinari, és una cosa absolutament estatutària. Què és el que va passar?, doncs que va haver-hi una filtració, encara no sabem qui, ni importa ja a hores d’ara. Però una vegada ocorre això, ja es perd el control dels temps. La idea era fer una roda de premsa amb Quique, el president provincial Toni Pérez, i amb mi, per a anunciar la designació. Respecte al que em preguntes del tracte a Quique, jo entenc que un quan és portaveu del grup municipal i ha sigut candidat, quan deixa de ser-ho, entenc perfectament que no agrade la decisió, però des del moment que entres a formar part d’un partit polític, has de ser conscient que igual que et van designar, et poden no designar. Entenc que Quique estiga molest, però se li va oferir seguir en el projecte i ell mateix el va declinar. Jo no tinc més que respectar la seua opinió.

–Però què opina de la reacció de Quique Ruiz?, Entén el seu malestar?, I la seua marxa de la política?
– Veurem, jo crec que Quique ha fet molt bona faena en l’oposició, ell i els altres tres regidors, no tinc cap queixa del seu treball, al contrari, és veritat que ací estan els resultats. Per això, i li ho he dit a ell, m’agradaria que seguira, a partir d’ací, l’única cosa que puc fer és respectar la seua decisió. Per descomptat, si ell vol seguir en el Partit Popular, seguirà. Per a res hi ha vetos, en absolut.

Pot llegir l’entrevista completa en l’edició de El Nostre Ciutat del dissabte 5 de novembre de 2022.

Send this to a friend