Carol Ortiz: “Hem viscut unes festes espectaculars”

L'edil de Festes valora positivament l'eixida al carrer dels Moros i Cristians

Carol Ortiz: "Hem viscut unes festes espectaculars"
Aspecte dels balcons en dia de les Entrades. | QUIQUE REIG

El diumenge van culminar les festes de Moros i Cristians 2022 a Alcoi amb una valoració positiva per part de l’Ajuntament, des d’on s’incideix en què “a penes hi ha hagut incidents extraordinaris i les jornades van discórrer amb normalitat”.

Després de dos anys d’espera, Alcoi ha acollit a un gran nombre de visitants que van vindre a gaudir de les festes dedicades a Sant Jordi.

Respecte als incidents, un dels més destacables va ser l’ocorregut el diumenge a la vesprada en la fira pel fet que va descarrilar un vagó d’una atracció infantil, en el qual van resultar ferits lleus diversos xiquets. Així mateix, des del consistori apunten que la Policia Local també va treballar per a localitzar a una xiqueta que es va perdre el Dia de les Entrades resolent el problema el més ràpid possible. També es va atendre algun ferit molt lleu en l’alardo, “una cosa habitual”, assenyala l’Ajuntament.

“Hem viscut unes festes espectaculars, vull donar l’enhorabona a totes les persones que les han fetes possible i agrair el treball de tantes persones no sols en els actes que veiem també en la preparació i com no a totes les forces de seguretat, sanitaris i personal que ha treballat aquestes festes i ho ha donat tot, evitant que hàgem hagut de lamentar cap incident greu”, indica la regidora de Festes, Carol Ortiz.

Durant els quatre dies de festes la Tourist Info va registrar un nombre similar de visitants als anys anteriors a la pandèmia, en total 1777 persones. “És important assenyalar que el Dia dels Músics va haver-hi 122 visitants estrangers una xifra molt superior a la del mateix dia de 2019, 35″, remarquen des del consistori. Una altra dada a ressaltar és el de visitants de la resta d’Espanya el dia de Sant Jordi, 117 per 85 de 2019. L’Ajuntament detalla que “les dades no són definitius ja que falta per comptabilitzar els autobusos i visitants que van arribar els autobusos llançadora que fins demà no estaran disponibles. Les primeres consultes en els establiments hotelers també són de gran satisfacció encara que no han acabat l’informe amb les dades definitives”.

D’altra banda, més de 100 periodistes acreditats de mitjans tant locals com autonòmics i nacionals van donar cobertura a les festes de Moros i Cristians.

També assenyalar que s’ha comptat amb un dispositiu especial de neteja, al parc de la Glorieta es va situar la cinquena edició de ‘Tapa i Festa’ i també va estar el Mercat ambulant Sant Jordi, que es va situar al llarg del carrer Els Alçamora.

Send this to a friend