Castalla recupera la Fira de la Fantasia

Les jornades, en homenatge a Enric Valor, són els dies 22, 23 i 24 d'octubre

Castalla recupera la Fira de la Fantasia
Una activitat d’una anterior edició de la Fira de la Fantasia de Castalla.

Després del parèntesi provocat per la pandèmia, Castalla recupera la 4a edició de la Fira de la Fantasia, 22, 23 i 24 d’octubre. Tres jornades en homenatge a Enric Valor amb activitats molt interessants, per a grans i xicotets. Concerts, Contacontes, Festa Valor de Rondalles, actuació de Dani Miquel, ruta literària per la serra i mas de Planisses, fira del Llibre Fantàstic i ruta literària per Castalla.

La primera de les activitats serà el divendres 22 d’octubre, amb el concert Valorianes, a càrrec de l’Ensemble Lumine. Música de Lusa Monllor basada en les rondalles “Història d’un Mig Pollastre” i “El Dimoni Fumandor”, amb Ximo Vicedo de solista i la direcció de David Payà.

El dissabte “la festa començarà amb una ruta literària dedicada a Enric Valor, pel mas de Planisses i la serra de Castalla. L’eixida és a les 9 hores, des de la Creu Roja. El professor Vicent Brotons ens guiarà fins al mas de Planisses, un dels epicentres del món d’Enric Valor, amb comentaris i referències a les seues novel·les. A la vesprada, tindrem un concert de Dani Miquel per als xicotets, a les 5.30, en la plaça, davant l’Ajuntament. Vull recordar que Dani Miquel és tot un fenomen musical, reconegut recentment en els Premis 9 d’Octubre que atorga la Generalitat Valenciana. Simultàniament, hi haurà la Fira del Llibre Fantàstic en Valencià, gràcies a la col·laboració de la Coordinadora pel valencià de l’Alcoià i el Comtat, una altra de les entitats que impulsa la Fira de la Fantasia. Continuarem amb la Festa Valor, dedicada als contacontes. I diumenge, a les 11, una ruta literària pels racons ‘valorians’ de Castalla, amb Assumpta i Rosa Mira”, segons explica el director de la Càtedra Enric Valor –una de les entitats que impulsa aquest esdeveniment al costat de l’Ajuntament de Castalla i el Centre Cultural Castellut–, Joan Borja.

D’altra banda, Eva Andújar és la narradora que actua en el contacontes, i estarà acompanyada per l’escriptor Jordi Raül Verdú.

Així mateix, s’entregaran els premis del Viquiconcurs fotogràfic sobre els espais ‘valorians’, el qual ha consistit en fotografiar espais de Castalla als quals al·ludeix Enric Valor, a fi de crear o millorar les entrades de la Viquipèdia.

Send this to a friend