Cau la part posterior d’un edifici en el Centre

L'Ajuntament li havia requerit la seua demolició als propietaris

L’edifici afectat en una foto presa fa unes setmanes i a continuació, l’estat en què ha quedat després de l’ensulsiada.

A última hora d’aquest divendres s’ha produït una nova ensulsiada en el centre històric d’Alcoi. Es tracta del número 8 del carrer Sant Gregori, que va ser desallotjat després de la borrasca Gloria del passat mes de gener, que ja va comportar la caiguda de diversos edificis del Centre de la ciutat, fins i tot la mort d’una persona a conseqüència d’una de les ensulsiades.

Més concretament s’ha desplomat la part posterior de l’immoble, que presentava tal deteriore que fins a havia patit diversos despreniments en els últims mesos i s’arribava a veure l’interior d’aquest, tal com pot apreciar-se en la fotografia adjunta a la notícia. En aquest sentit, segons la informació facilitada, l’enderrocament de l’immoble havia sigut requerit per l’Ajuntament als propietaris, encara que el procés estava paralitzat ja que un dels veïns va recórrer l’ordre municipal.

En aquesta ocasió no hi ha hagut que lamentar danys personals i els enderrocs de l’ensulsiada han caigut a un solar buit al qual recau aquest i diversos edificis més.

Amb tot, l’incident ha causat un gran alarma en la zona, malgrat ha ocorregut ben entrada la nit. Fins al lloc dels fets s’han acostat representants del govern municipal i d’alguns grups de l’oposició.

Sobre l’edifici afectat en qüestió, l’Ajuntament ha comunicat el següent via Facebook: “Es tracta d’un immoble de titularitat privada, amb un llarg historial de requeriments per part de l’Ajuntament perquè els propietaris reparen la paret mitjana per a evitar problemes. El departament de Patrimoni ha interposat diferents multes davant l’incompliment per part dels propietaris de reparar la paret mitjana. A més, l’Ajuntament ha presentat denúncia a la fiscalia per via penal. Tot i tenint en compte la perillositat que representa l’estat de l’edifici, un dels propietaris ha recorregut el decret d’execució de l’Ajuntament sol·licitant a més, com a mesura cautelar, que el jutge paralitze l’ordre de rehabilitació. L’Ajuntament no pot intervindre, i prepara l’oposició a la mesura cautelar amb la finalitat que el jutjat obligue els propietaris a intervindre en l’edifici per a evitar més problemes”.

Send this to a friend