CCOO i UGT celebren un Primer de Maig marcat per la pandèmia

Dues-centes persones han assistit al tradicional acte reivindicatiu, assegudes, en La Bandeja

Actuació de Jordi Gil durant l’acte del Primer de Maig celebrat aquest dissabte (Aldemar)

La Bandeja s’ha vestit aquest dissabte al matí dels colors de la reivindicació sindical, de la mà de CCOO i UGT, que han tornat a eixir al carrer per a celebrar el Primer de Maig després de la interrupció de l’any passat per la pandèmia. I precisament és la crisi sanitària i les seues conseqüències a nivell social i econòmic les que han protagonitzat la jornada centrant les proclames del manifest conjunt elaborat pels sindicats.

El format de l’acte ha variat respecte al que és tradicional, de manera que els participants han romàs asseguts per a garantir la distància interpersonal. El periodista Javier Llopis ha sigut l’encarregat de conduir l’acte i ha donat lectura a un breu text de presentació, després ha actuat el cantautor Jordi Gil. La jornada ha comptat, a més, amb la presència del conseller d’Economia de la Generalitat, Rafa Climent, que ha assistit al costat de diversos representants municipals, entre ells, l’alcalde Toni Francés.

Sota el lema ‘Ara toca complir’, els sindicats han incidit en què Espanya és «un país en deute amb la seua gent treballadora» i demanen que «una vegada iniciada la vacunació i havent prioritzat la salut de la ciutadania, és urgent posar en marxa l’agenda social compromesa pel Govern» central. Entre les reivindicacions reclamen que es derogue la reforma laboral de 2012, millores en la contractació que acaben amb la «temporalitat endèmica», apostar pel sistema públic de pensions, així com impulsar les polítiques actives d’ocupació i aprovar una llei de «igualtat salarial».

Indicar que el de l’1 de Maig ha sigut el primer acte del nou secretari general de CCOO a les Comarques Centrals, Raül Alcocel, que pren el relleu a Manuela Pascual, després de 12 anys d’aquesta al capdavant, que han arribat a la seua fi per limitació estatuària. Per part d’UGT ha intervingut Leticia Pascual.

Send this to a friend