CD Alcoyano: Pescar en riu regirat a Irun

El Real Unión acumula dues derrotes seguides i baixes importants

CD Alcoyano: Pescar en riu regirat a Irun
Vicente Parras celebra una acció del partit contra el Sabadell. | QUIQUE REIG

Caminen regirades les aigües en el riu Bidasoa. En la segona ciutat amb més habitants de Guipúscoa –compta amb una població similar a la d’Alcoi– tenen poc a celebrar últimament. El seu històric equip de futbol, un dels deu fundadors de la lliga espanyola, camina en hores baixes i mirant amb preocupació la zona de descens.

Dues derrotes consecutives han posat als peus dels cavalls al conjunt ‘irundarra’ amb l’Alcoyano presentant-se demà (12 hores) en el Stadium Gal amb la moral pels núvols. Els blanc-i-blaus arriben com a líders després d’haver fet ple en les seues dues eixides: 0-1 en Las Gaunas i Los Pajaritos.

Màxima fiabilitat per a un equip que té molt ben agafada la mesura com a visitant. El duel de demà recorda a un altre futbol. Tots dos van jugar quatre temporades en Primera Divisió i van encapçalar en el seu moment la rebel·lió dels clubs que no eren capitals de província i van aconseguir la màxima divisió.

L’arribada del professionalisme va apagar definitivament aquella flama. Malgrat tractar-se de dos històrics del nostre futbol, mai abans van creuar els seus camins i serà la primera vegada que s’enfronten. El Real Unión porta dos partits sense marcar i ha concedit cinc gols. “A Elda van tindre absències importants. Han tingut partits de Copa Federació i ho han pagat molt car amb algunes lesions”, va recordar Vicente Parras ahir.

El tècnic va situar al quadre ‘irundarra’ lluny del prototip d’equip del futbol basc amb joc directe: “El futbol espanyol ha canviat molt. Potser nosaltres som més clàssics perquè practiquem un joc d’anada i volta i no li donem tanta importància a la possessió. El Real Unió té molt ‘jugón’, futbolistes xicotets d’alçada que saben jugar entre línies i complicar la vida a les defenses. Si els deixem que marquen el ritme del partit ens ficarem en problemes”, va confessar Vicente Parras qui va admetre que “enfront del Sabadell es van fer coses bé però encara hem moltes altres d’aprendre. En Las Gaunas vam tindre dubtes al principi però vam saber corregir la situació. A Sòria ja es va veure una evolució del que volem”.

La plantilla va emprendre viatge en la vesprada d’ahir i va pernoctar en la localitat navarresa de Marcilla. L’expedició va partir amb les baixes conegudes de Pedro Sánchez i *Imanol, que encara hauran d’esperar, i el dubte de Moyita amb algun problema físic.

Send this to a friend