Cinc sindicats denuncien falta de mitjans per a exercir la labor policial al carrer

Les 26 places d'agent sorgides de l'oposició en marxa estaran operatives a principis de 2022

Denuncien falta de mitjans policials
Casena de la Policia Local d’Alcoi, situada al carrer Casa Blanca. ARXIU

Les seccions sindicals de les organitzacions FESEP, SPPLB, CSIF, SIPOL i Solidaritat, amb representació en la Policia Local d’Alcoi, han emés un comunicat en el qual denuncien la situació de falta de mitjans que pateix aquest cos policial i assumeixen les queixes ciutadanes per “la tardança a acudir a les crides o fins i tot no arribar a acudir”. Una situació que “no es deu a una voluntat pròpia dels funcionaris policials”, aclareixen en el comunicat.

Segons exposen, la plantilla de la Policia Local d’Alcoi compta en l’actualitat amb 55 efectius operatius i 12 en funcions administratives. Dels 55 operatius, 6 són agents de segona activitat per edat i no realitzen serveis en la via pública. Una disposició d’efectius amb la qual “és complicat poder atendre la demanda dels ciutadans i més encara quan cal prioritzar en raó de la urgència del servei”, remarquen, al mateix temps que incideixen en què amb l’alçament progressiu de les restriccions de la pandèmia, la ciutat ha anat tornant a la normalitat anterior i amb això a la celebració d’esdeveniments, fins i tot s’observa un increment de l’afluència de persones en la via pública, la qual cosa provoca una major càrrega de treball per a la Policia Local que “és difícil d’atendre per la falta d’efectius”.

Respecte a l’oposició en marxa per a cobrir un total de 26 places d’agent, en l’últim Ple municipal el regidor de Personal, Alberto Belda, va reiterar que aquestes estaran operatives en el primer trimestre de 2022, alhora que es va defensar de les crítiques assegurant que les ofertes d’ocupació van ser convocades en el moment en què va ser possible administrativament, en 2018 i 2019, i que la demora es deu a la paralització del procés per la pandèmia. Els sindicats signants del comunicat, no obstant això, qualifiquen de “nefasta” la gestió de personal en aquest cas.

Finalment, les organitzacions sindicals alerten que “Alcoi no és una ciutat atractiva per a la labor policial per la falta de mitjans, pèrdua de drets socials i retribucions inferiors”.

Send this to a friend