Ciutat universitària: Varietat de títols per a estudiar a Alcoi

La ciutat compta amb dos campus i amb l'Escola d'Art

Ciutat universitària: Varietat de títols per a estudiar a Alcoi
Benvinguda als alumnes del Campus d’Alcoi de la UPV, el passat curs. | ARXIU

Alcoi és considerada ciutat universitària per comptar amb un campus propi dependent de la Universitat Politècnica de València (UPV). A més, altres centres educatius de titularitat pública completen una variada oferta de títols de grau que fan possible estudiar una carrera sense eixir d’Alcoi.

En el cas de l’EPSA (Escola Politècnica Superior d’Alcoi), actualment imparteix sis títols de grau, dos dobles graus i quatre màsters, a més de títols propis i estudis de doctorat. Des d’aquest dilluns, fins al 9 de juliol, es mantindrà oberta la preinscripció per a graus i dobles graus, i aquest curs són un total de 470 les places que s’ofereixen a nous alumnes.

Detalladament, per al grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) hi ha 75 places disponibles; 90 per a Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes; 65 en Enginyeria Informàtica; 50 places en Enginyeria Elèctrica; 110 en Enginyeria Mecànica; 50 en Enginyeria Química; i 15 places per a cadascun dels dobles graus: ADE + Turisme, i ADE + Enginyeria Informàtica.

A l’hora de parlar dels avantatges que ofereix Alcoi enfront d’altres ciutats, el director de l’EPSA, Pau Bernabéu, remarca que “un dels aspectes que més caracteritza a aquest campus és la proximitat entre professorat i alumnat. És una cosa que sempre han valorat els nostres estudiants”.

Quant a les perspectives de cara al pròxim curs, Bernabéu destaca l’aposta per la presencialitat de les classes i, en aquest sentit, es treballa per a afavorir les condicions idònies tenint en compte la situació sanitària que es done en el moment d’iniciar l’activitat acadèmica. “Hem de tornar a la normalitat a poc a poc des dels primers dies de setembre. Volem que en tots els cursos de grau i doble grau, la presencialitat siga absoluta a les aules i laboratoris mantenint sempre la distància de seguretat. Aquest és el nostre objectiu fonamental llevat que la situació sanitària empitjore”, incideix.

ÀMBIT DEL DISSENY
Respecte a l’oferta formativa de l’Escola d’Art, comprén tres rangs acadèmics: un cicle formatiu de grau mitjà d’Assistent de Producte Gràfic; els de grau superior en Estilisme d’Indumentària, Projectes i Direcció d’Obres de Decoració, Fotografia, Animació, Il·lustració i Gràfica Publicitària; i del costat dels ensenyaments artístics superiors (equivalents a graus universitaris), s’imparteixen Disseny de Producte, Disseny de Moda, Disseny d’Interiors, Disseny Gràfic, Disseny d’Il·lustració Aplicada al Producte, i Disseny d’Animació, que és novetat de cara al curs 21-22.

L’accés als cicles formatius de grau superior és directe des d’un batxillerat artístic, i realitzant la prova específica amb batxillerat altres modalitats. Per a accedir als graus en ensenyaments artístics superiors, des de qualsevol modalitat de batxillerat, s’ha de realitzar la prova específica.

Des de la direcció de l’EASDA (Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi) destaquen l’aposta del centre pels estudis d’animació, tenint en compte que a més són els impulsors del festival Animalcoi, de caràcter internacional.

CAMPUS DE LA UA 
Recordar, finalment, que el grau en Magisteri d’Educació Infantil que ofereix la Universitat d’Alacant (UA) en la seua seu d’Alcoi, compte en aquests moments amb al voltant de 180 alumnes matriculats, que es reparteixen en dues ubicacions diferents: les instal·lacions de la Cambra de Comerç, on s’imparteix 1r i 2n, i l’edifici d’Aitex en El Terrer, que acull als estudiants de 3r. Aquests estudis ja estan plenament consolidats a la ciutat.

Send this to a friend