Cocentaina adjudica per 1,7 milions la seua neteja viària

El nou servei inclou recollida porta per porta i un contenidor per a matèria orgànica

Cocentaina adjudica per 1,7 milions la seua neteja viària
El servei ha sigut adjudicat en dos lots

La corporació municipal contestana ha adjudicat per aproximadament 1,7 milions d’euros el servei de recollida de residus urbans i la neteja urbana. L’adjudicació es va aprovar en el ple del passat 25 de febrer amb els vots a favor de tota la corporació a excepció del vot en contra d’Unides Podemos-Esquerra Unida.

Cal dir que el servei ha sigut dividit en dos lots. El primer en 1.073.745 euros/any, relatiu a la recollida de residus sòlids urbans (RSU), ha sigut adjudicat pel ple a FOBESA i el lot 2 de neteja viària, valorat en 669.075 euros/any, serà per a FCC, empresa que fins al moment es feia càrrec dels dos serveis. Una vegada es formalitze el contracte -previsiblement a principis d’abril- les empreses encarregades d’aquest disposaran de 5 mesos per a implantar els nous serveis, temps que necessiten per a comprar la nova maquinària i canviar la resta d’elements, com per exemple els contenidors.

Una de les novetats del servei afecta el nucli urbà, que tindrà recollida de fem porta a porta, és a dir, sense contenidors, tal com ja es fa en alguns barris dels municipis de més de 20.000 habitants, atés allò que determina la normativa europea.

També s’incorporarà el contenidor de matèria orgànica separat de la resta, s’unirà a la flota algun vehicle de neteja elèctric, i s’incrementaran les hores de personal dedicades a la recollida de residus, entre altres canvis. D’altra banda, hi haurà 3 educadors mediambientals que s’encarregaran d’informar sobre la separació del fem i de la recollida porta a porta, de vigilar el compliment de depositar el fem en l’horari marcat, i de tot allò relacionat amb la sensibilització ciutadana.

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, explica que “durant els 5 mesos d’implantació s’anirà informant de les millores que es produiran i dels canvis que algunes zones del poble experimentaran. Tots els partits han buscat que Cocentaina siga més sostenible, que se separe el fem que tirem, que els carrers estiguen més netes i que es tinga un sistema de control de les empreses que ens facilite sancionar-les econòmicament si no compleixen amb els acords”.

Send this to a friend