Cocentaina aposta per una Fira de Tots Sants presencial i segura

L'Ajuntament ha previst el certamen en dos caps de setmana consecutius

Cocentaina aposta per una Fira presencial
Les novetats es van donar a conéixer dimecres passat.

La Fira de Tots de Cocentaina tornarà a ser presencial en la seua 675 edició després que l’any passat la crisi sanitària del Coronavirus obligara a desenvolupar-la en un format híbrid que va combinar propostes culturals i activitat comercial en les instal·lacions dels expositors participants o en format virtual. Eixe és l’acord que han aconseguit tant l’Ajuntament de la Vila Comtal com la Conselleria de Sanitat després d’una trobada que van mantindre la setmana passada la titular d’aquest últim departament autonòmic, Ana Barceló, i l’alcaldessa del municipi així com representants del Departament Municipal de Fira.

El model que s’ha previst per a 2021 és desenvolupar la Fira en dos caps de setmana diferents: del 29 d’octubre a l’1 de novembre i del 5 al 7 del mateix mes. En aquest sentit cal significar que el primer cap de setmana estarà reservat per a sectors com el Mercat Medieval, el Porrat Valencià, el Soc Àrab, Turisme, Esports, Disseny i Moda, Innovació, Tecnologia, Medi Ambient, Exteriors i Llar. Per la seua part el segon serà el torn per a la Maquinària Agrícola, l’Automoció o el Sector Agroalimentari.

Les zones expositives estaran delimitades amb espais entre ells, per a garantir el compliment de les mesures anti covid, i aquest fet obliga a reduir el numere de participants als 235 per setmana. “Tots ells han deixat signat en la seua sol·licitud de participació que adoptaran totes les mesures de seguretat per a evitar l’aparició de brots de Coronavirus com l’ús de la màscara o el gel hidroalcohòlic. A més se suprimeixen els espectacles o l’oci nocturn i totes les iniciatives de carrer passaran a desenvolupar-se en espais amb aforament limitat com el Palau Comtal.

Tampoc tindrà lloc el tradicional Esmorzar de Fira al Pla de la Font i l’exposició de Fira quedarà reduïda als carrers més amples de la població, així com a les places més grans del barri antic, per a evitar que es produïsquen aglomeracions de gent. Tot això es complementarà amb les atraccions infantils, que estaran en l’habitual recinte firal durant dues setmanes, i amb nombroses activitats culturals”, detallava aquesta setmana l’edil de Fira, Eugenia Miguel.

Per part seua, la primera edil de Cocentaina recordava que en tot el recinte de Fira serà obligatori l’ús de la màscara durant els dos caps de setmana que durarà el Certamen. D’igual forma, matisava que aquest format estarà subjecte a l’evolució que tinga la pandèmia en les pròximes setmanes i deixava clar que en el cas que augmentaren els contagis de Covid-19 abans de la Fira es decidiria tornar a la tipologia híbrida desenvolupada en 2020.

“Serem la primera Fira d’aquestes característiques que se celebre en tota Espanya i a més la Consellera ens ha recordat que, després de les Falles de setembre, serem el primer gran esdeveniment que isca al carrer així que servirem d’espill per a moltes localitats. Des de l’Ajuntament apel·lem a la responsabilitat individual perquè amb la implicació de tots es puga desenvolupar aquesta cita amb total normalitat”, va manifestar Mireia Estepa.

Està previst que l’1 d’octubre tinga lloc la presentació oficial de la 675 edició de la Fira de Tots Sants, sinó hi ha canvis d’última hora, i en aquests moment es continuen perfilant les característiques que tindrà la inauguració oficial.

Send this to a friend