Cocentaina aprova un pressupost municipal de 11’8 milions

Els comptes només van comptar amb l'abstenció de Col·*lectiu

Cocentaina aprova un pressupost municipal de 11’8 milions
Façana de l’Ajuntament de Cocentana. ARXIU

La capital del Comtat ja té pressupost municipal per a l’any 2023 després que els comptes foren aprovats, quasi per unanimitat, en el ple extraordinari celebrat dimarts passat 14 de març. En aquesta ocasió s’han pressupostat 11,8 milions d’euros i tots els grups polítics de la Corporació Municipal van donar suport als números excepte Col·lectiu 03820-Compromís, que es va abstindre.
Des de l’àrea d’Hisenda van explicar en la sessió plenària que el pressupost d’enguany reflecteix l’increment del 187% en el cost de l’enllumenat públic, en relació a l’any anterior, i van detallar que també contempla un augment del 3% en els salaris dels funcionaris seguint l’estipulat per la legislació vigent. A més, s’han previst 98.400 euros per al servei d’activitats en el Poliesportiu Municipal, 600.000 per a neteja viària i 960.000 per a la recollida, així com el transport de residus sòlids urbans. En matèria d’inversions destaquen 31.000 euros per a finalitzar les millores de la piscina municipal, 122.000 per a la renovació de la xarxa d’aigua potable del carrer Dolores o 68.000 per a licitar les obres de la rampa d’accés al Centre de Respir.

Pavimentació del Camí de la Boronà
D’altra banda, s’ha habilitat una partida específica destinada a pavimentar de nou el Camí de la Boronà, dotada amb 48.000 euros “malgrat la situació econòmica global d’enguany, que ha portat conseqüències com la pujada de la llum, s’ha aconseguit mantindre serveis bàsics, no augmentar la pressió fiscal a Cocentaina i fins i tot planificar importants inversions per a enguany”, significava la regidora, Mariona Carbonell.
Precisament en aquest últim apartat, i a través del romanent de tresoreria, s’ha previst la remodelació del carrer Jaume I i la plaça Mossén Eugenio Raduàn amb més de 130.000 euros, la remodelació integral del Centre Cultural El Teular amb 400.000 euros o la remodelació de l’Avinguda dels Moreres amb 120.000 euros.

Send this to a friend