Cocentaina celebra el dia de la Mare de Déu del Miracle

La Pía Unión Virgen del Milagro ha preparat per a hui una sèrie d'activitats religioses en honor a la patrona

Cocentaina celebra el dia de la Mare de Déu del Miracle
Imatge de la Mareta | FB Ajuntament de Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina va aprovar mesos arrere els dies festius locals per a aquest any 2021, unes jornades que tindran lloc el dilluns 19 d’abril i el divendres 29 d’octubre. La primera d’elles coincideix amb el dia de la Mare de Déu del Miracle i malgrat no celebrar-se aquesta vegada les Festes Patronals amb els seus actes habituals, a causa de la crisi sanitària del Coronavirus, es va decidir mantenir la festa local fent l’ullet a la tradició així com a la importància que té aquesta data per als contestans.

Des del Consistori recorden que la Pía Unión Virgen del Milagro ha preparat per a hui una sèrie d’activitats religioses en honor a la patrona que tindran lloc dins de l’església de Santa María amb les oportunes mesures de seguretat i que s’allargaran de manera extraordinària fins al 24 d’abril. En aquest sentit indiquen que es reforçarà la vigilància de la Policia Local als carrers per a garantir que no es produeixen aglomeracions en els voltants del temple així com en altres punts del municipi “totes les propostes han estat supervisades per l’Ajuntament i demanem que la ciutadania seguisca des de casa els trasllats no processionals de la Mare de Déu, a través dels mitjans de comunicació, i que participe de les celebracions amb responsabilitat i sense deixar de costat l’ús obligatori de la màscara o el fet de respectar la distància de seguretat”, afirma l’alcaldessa; Mireia Estepa.

INAUGURACIÓ DE LA FIRA
El següent festiu local que es manté ara com ara està previst per al divendres 29 d’octubre, un dia que s’aprofitaria per a inaugurar la 675 edició de la Fira de Tots Sants i que permetrà que l’esdeveniment tinguera quatre dies de duració. No obstant això hui dia resulta impossible aventurar el format que tindrà la pròpia Fira de Tots Sants, ja que el mateix es decidirà en els mesos esdevenidors en funció de l’evolució que tinga la pandèmia de la Covid-19. Indicar que l’any passat en caure el dia de la Mare de Déu en diumenge el festiu local es va passar al 20 de març i es va mantenir aquest últim, ja que el confinament va impedir fer canvis. A l’octubre, al no celebrar-se de manera tradicional la Fira, sí que es va suprimir el dia 30 i es va fixar el festiu local el 7 de desembre allargant així el pont de la Constitució i de la Immaculada.

Send this to a friend