Cocentaina es retroba amb la Mareta mig any després

Diumenge passat es va celebrar una missa davant la icona de la patrona

Cocentaina es retroba amb la Mareta mig any després
La Mareta va ser situada a les portes del Monestir. | MARC PASCUAL

Cocentaina ha viscut en l’equador d’aquest mes d’octubre el Mig Any de les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle. La Pía Unión, entitat encarregada d’organitzar els festejos de cada mes d’abril, va tornar a preparar una completa programació d’activitats que va incloure una vigília d’oració davant la patrona, el concert de música cristiana a càrrec del grup ‘Epíclesis’ i l’homenatge als matrimonis que en aquest 2021 compleixen 19 anys de casats.

La jornada central de la Setmana d’Exaltació dedicada a la Mareta va tindre lloc diumenge passat 17 d’octubre i la mateixa va arrancar amb l’Eucaristia Matinal en la mateixa església de la Mare de Déu. Després va arrancar una cercavila des de la Plaça del Pla que va recórrer diversos punts del municipi amenitzat per la música tradicional que va interpretar la Colla de Dolçaines i Tabals ‘Mal Passet’. La comitiva va detindre el trajecte davant el Palau Comtal i els murs de l’històric edifici van ser testimonis d’un emotiu moment: l’eixida de la icona de la Verge del Miracle a la Plaça en un dia que no era 19 d’abril.

La Mare de Déu va ser col·locada en les seues andes i situada en el cancell del Monestir de les Clarisses per a presidir la celebració d’una Missa Solemne que va arrancar a les dotze del migdia. En aquesta, oficiada en la part baixa de El Pla, van ser presentats els nounats a la Verge i també es van imposar les medalles de la Mareta als Majordoms així com a les Cambreres de les Festes del 2022. La cerimònia va finalitzar amb l’entrada la Verge del Miracle de nou en el temple i la col·locació de la venerada icona en el seu cambril.

Send this to a friend