Cocentaina i Muro adapten les instal·lacions escolars

La comarca ultima preparatius per a la volta al col·le més incerta

A Muro hi ha hagut protestes per la situació del Bracal. | RAY MARTÍNEZ

Els col·legis del Comtat i de l’Alcoià han ultimat durant aquesta setmana els preparatius per a iniciar un curs escolar atípic que comença marcat per la implantació de nombroses mesures per a fer front i previndre el contagi del coronavirus.

EL BOSCO DE COCENTAINA ESTRENA AULARI
A Cocentaina , tots els col·legis, així com l’IES Pare Arques, han adequat les seues instal·lacions perquè es puga complir amb la distància social dins de les aules. A més, el San Juan Bosco II s’ha traslladat a les dependències que ocupava l’antic alberg municipal, al costat del Poliesportiu local, davant l’imminent inici de les obres d’unificació del Centre, pendents des de fa més de trenta anys. “L’Ajuntament ja va realitzar una important inversió fa dos anys per a reconvertir aquest espai en aulari i durant l’estiu hem treballat, al costat dels professors així com el personal del col·legi, en les tasques del trasllat. Tot ja està a punt per a començar amb normalitat les classes”, assegura Mireia Estepa, alcaldessa de la vila comtal i edil d’Educació.

RENOVACIÓ DELS BARRACONS DEL BRACAL
Pel que fa a Muro, cal esmentar que també els col·legis i l’institut han reorganitzat les seues instal·lacions perquè es puga complir amb totes les pautes sanitàries que tracten de frenar la propagació del Covid-19. Una de les principals novetats radica en l’adequació dels barracons del Bracal, una inversió que ha realitzat la conselleria d’Educació i que ha consistit en el canvi de finestrals així com la consolidació de la base de fusta o la coberta de les citades aules. “També s’ha reforçat la climatització amb la instal·lació de nous aparells d’aire condicionat, que se sumen als que ja es van col·locar anys arrere amb el suport de diversos empresaris murers”, ha explicat la regidora d’Educació, Xelo Cascant.

PROP DE 1.100 ALUMNES A BANYERES
Prop de 1.100 alumnes s’incorporen la setmana que ve a Banyeres al curs escolar 2020-2021. Un total de 315 ho faran en el col·legi de la Fundació Ribera, 409 en el col·legi públic Alfonso Iniesta i 350 en l’IES Professor Manuel Broseta.

Els tres centres han hagut d’adaptar-se als protocols marcats per Educació per a garantir les mesures anti Covid-19, quant a senyalització, distància social, aula Covid, etc. En la Fundació Ribera, a la qual s’ha dotat d’un professor més per a poder realitzar desdoblegues, s’utilitzaran les aules de major grandària, al mateix temps que s’ha hagut de fer alguna adaptació per a ampliar dependències. D’igual forma, l’Alfonso Iniesta traslladarà diversos dels grups a l’edifici annex, al mateix temps que utilitzarà tots els accessos disponibles a través dels patis. Aquest centre també s’ha reforçat amb 4 docents més.

Send this to a friend