Cocentaina i Onil tindran ‘toc de queda’ des del dimarts

Les reunions socials seguiran limitades a 10 persones en l'àmbit privat en els municipis amb limitació de mobilitat nocturna

Notificats 21 positius de Covid en la zona aquesta setmana
Cocentaina es troba en risc mitjà per Covid-19. | ARXIU

Hui s’ha conegut la decisió adoptada pel Consell de la Generalitat Valenciana després de la reunió de la Mesa Interdepartamental mantinguda fa una hores respecte a les mesures anti Covid-19, entre les quals destaca que Cocentaina i Onil tindran ‘toc de queda’ –entre la 1 de la matinada i les 6 del matí– des de dimarts que ve, 17 d’agost, fins al 6 de setembre. En aquest sentit, Muro i Banyeres, –localitats en les quals està limitada la mobilitat nocturna fins al dilluns–, ja no comptaran amb aquesta restricció, és a dir, que no tindran ‘toc de queda’.

Va ser ahir quan es va conéixer que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) havia autoritzat el citat ‘toc de queda’ en un total de 68 municipis del territori valencià a partir del dimarts, així com, que en aqueixes poblacions, les reunions socials en l’àmbit privat estaran limitades a 10 persones, “llevat que es tracte de persones convivents o llevat que es tracte de dos nuclis de convivència”, segons es detalla en l’acte de les mesures del TSJCV. Aquest aspecte ha sigut destacat pel President de la Generalitat, Ximo Puig, en la seua compareixença juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barcelóles reunions seguiran limitades a 10 persones en l’àmbit públic a nivell general, és a dir, en tot el territori, però en els llocs on hi ha toc de queda, aquesta limitació també s’extrapola a l’àmbit privat.

Respecte al ‘toc de queda’, Puig ha explicat que es tenen en compte 7 paràmetres a l’hora de sol·licitar aquesta mesura, més enllà de la incidència acumulada, i que respecte a actualment, “37 municipis” eixiran el dimarts d’aquesta restricció perquè ha millorat la seua situació i “28 entren perquè empitjoren”.

Des del Consell es continua advocant per la prudència, i s’han prorrogat la resta de les mesures implantades fins ara –i que seguiran, almenys, fins al dilluns 6 de setembre–, com per exemple, la reducció d’aforament en hostaleria i comerços, així com en altres establiments; també el tancament a les 00’30 hores de l’hostaleria i oci nocturn. Les taules hauran de ser de 6 persones en interior i de 10 en exterior. En aquest sentit, Ana Barceló ha remarcat una modificació que afecta els esdeveniments i competicions esportives celebrats a l’aire lliure, ja que s’ha incrementat de 3.000 a 4.000 persones les permeses.

Puig ha assenyalat que “a pesar que les mesures implantades han donat resultats positius, la incidència està estabilitzada i va a la baixa”, cal tindre en compte les xifres d’hospitalitzacions i de pacients que hi ha en les UCIs, per la qual cosa considera que “la situació encara és complexa”, la qual cosa ha comportat a continuar prorrogant les restriccions: “és una estratègia correcta i cal persistir en ella”.

Tant el President com la consellera confien que les mesures continuen fent efecte i que en les pròximes setmanes es tinga “una foto fixa de com està la Comunitat Valenciana” quant a la presència de Covid-19.

AVANCE VACUNACIÓ
D’altra banda, en la compareixença, tots dos han assenyalat a l’avanç de la vacunació i han anunciat l’arribada de mig milió de dosi aquest dilluns, un lot que compensarà el dèficit que hi havia per població en el territori valencià. Barceló ha apuntat que “el 58% d’aqueixes dosis aniran destinades a persones d’entre 19 i 12 anys”, als qui es continua citant, ja que, Puig ha afirmat que la setmana vinent arrancarà la immunització per a persones d’entre 12 i 16 anys. “Fins al 6 de setembre es preveu administrar 1.300.000 dosi, de les quals, mig milió estan programades per als pròxims 7 dies, per la qual cosa serà una de les setmanes rècord de vacunació”.

La consellera ha avançat que després d’aquestes citacions, “aconseguirem el 70% de la població amb la pauta completa” i que “quedaran unes 80.000 persones de la Comunitat per citar, que no tenen telèfon mòbil i el sistema ha detectat que no podem contactar amb elles, per la qual cosa se’ls trucarà al telèfon fix des d’Atenció Primària”.

Respecte als contagis i els brots, Barceló ha explicat que el 53,4% dels brots s’estan donant en el grup d’edat d’entre 15 i 34 anys, i que la gran majoria dels contagis, a nivell global, es continuen donant en l’àmbit social.

Send this to a friend