Cocentaina inaugura hui el monument de Moisés Gil

Dedicat a la patrona

Cocentaina inaugura hui el monument de Moisés Gil
A l’octubre va ser la clausura de l’Any Sant Jubilar de la Mare de Déu. PEPA VAÑÓ

La pandèmia del Coronavirus va truncar en la primavera de 2020 les celebracions del V Centenari del miracle de la Mare de Déu després que la patrona visitara cada racó de Cocentaina, les seues pedanies i fins i tot el Cementeri Municipal durant la tardor de 2019. Moltes de les activitats celebrades han quedat recollides també en l’edició d’aquest any de la Revista de les Festes Patronals, la portada de la qual és de Marcos Monar, i que va ser presentada el passat 19 de març. A més la publicació inclou un DVD amb tots els actes celebrats dins de l’Any Sant Jubilar concedit per la Santa Seu a la Vila Comtal per a celebrar el V Centenari del miracle de les 27 llàgrimes de sang i que va ser clausurat el passat 17 d’octubre en una emotiva eucaristia amb aforament restringit celebrada al Pati d’Armes del Palau *Comtal.
A més aquesta vesprada tindrà lloc a les 20:30h la inauguració del monument dedicat a la Mare de Déu, creat per l’escultor Moisés Gil, i que recordarà per sempre aquesta efemèride des de la Plaça Cardenal Ferriz “la crisi sanitària de la Covid-19 ens obliga a realitzar la inauguració dins de l’església de Santa María on s’explicarà l’obra i el procés de realització al mateix temps que tindran lloc les oportunes intervencions. Al carrer es realitzarà la benedicció només per part del sacerdot i sense públic”, informa Joanjo Llorens, membre de la Piula Unió i Coordinador de la Revista de les Festes.

Protagonistes dels festejos per segon any
Al no celebrar-se les Festes de 2020 a causa del confinament per a frenar la primear ona del Coronavirus els protagonistes repeteixen en el càrrec en aquest 2021. D’aquesta manera Celia Torregrosa declamarà La Súplica el dilluns mentre que Juan Manuel Cotelo va pregonar els festejos el passat 20 de març. A més Puri Uris, Fra Pascual Montaner i Víctor Puerto rebran l’Homenatge als Majors el 19 d’abril, als peus de la Mareta, al mateix temps que Pablo Jordà, Celia Boyero i Joan Ferri continuen exercint els papers de Conde, Comtessa i Mossén. Finalment l’únic a estrenar responsabilitat ha sigut Francisco Prats, autor del cartell anunciador d’unes Festes de la Mare de *Déu que de nou marcaran un abans i un després en la història recent de la Vila Comtal

Send this to a friend