Cocentaina instal·la panells solars en edificis públics

Aquesta mesura, que ha comptat amb una inversió de 21.000 euros, pretén reduir el consum energètic

Cocentaina instal·la panells solars en edificis públics
Alguns dels panells instal·lats.

L’Ajuntament de Cocentaina ha instal·lat panells solars fotovoltaics d’autoconsum en la coberta de dos edificis municipals, concretament a l’oficina tècnica al carrer Sant Cristòfol i en l’edifici central en la plaça la Vila, on està l’ajuntament.

Aquesta és una de les mesures que s’ha adoptat per a reduir el consum energètic i la petjada de carboni a les dependències municipals amb una inversió de 21.000 euros que s’ha dut a terme mitjançant el romanent de tresoreria.

El projecte contempla les mesures d’ancoratge, 23 panells solars, que produeixen 1.800w cadascun d’ells, comptant amb una potència de 5.400 W en l’edifici de la plaça la Vila i de 4.950 W a l’oficina tècnica, així com el manteniment de la instal·lació i el monitoratge de la producció.

Aquesta actuació s’ha coordinat des dels departament de Medi Ambient i Obres i Serveis, la qual segons expliquen les regidores “és una de les accions que duem a terme buscant una major sostenibilitat i respecte del medi ambient, ja que hem d’anar assumint que aquestes inversions en matèria energètica seran habituals perquè resulta evident la necessitat de l’eficiència energètica i l’autoconsum. També recordar que hi ha dos projectes d’eficiència energètica per al poliesportiu i la biblioteca pública, que es van presentar a les línies de finançament europeu Next Generation PIREP i PREE, pendents de resolució i en les quals confiem per a poder desenvolupar més accions eco-friendly. Aquesta acció se suma a les inversions que fa alguns anys fem des de l’ajuntament quan canviem l’enllumenat públic per il·luminació LED de baix consum”.

Send this to a friend