Cocentaina ja està immersa en el Mig Any de la Fira de Tots Sants

La música és la protagonista aquest cap de setmana amb l'I Fira Fest

Cocentaina ja està immersa en el Mig Any de la Fira de Tots Sants
El Congrés va reunir aquesta setmana a nombrosos expositors.

Queden poc menys de sis mesos perquè Cocentaina celebre el seu tradicional Fira de Tots Sants i aquest equador en el calendari el recorda el municipi amb el Mig Any del Certamen, una iniciativa que naix enguany aglutinant totes les propostes que des d’anys arrere se celebraren per aquestes dates entorn de la mateixa fira. Les activitats van arrancar el dimarts amb l’inici de la segona edició del Congrés de la Xarxa Comercial de la Fira, una finestra en la qual es van abordar diferents qüestions d’interés per als expositors al mateix temps que la gastronomia va tindre un paper destacat en l’última jornada.

Precisament la cuina està també present en el Mig Any gràcies a les XV jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants, una cita en la qual bars i restaurants de la capital del Comtat ofereixen tapes o menús especials per a donar a conéixer els principals atractius de la tradició culinària de la població. Finalment, ahir a la vesprada va obrir les seues portes el Fira Fest en el recinte firal, situat al costat del Centre Cultural El Teular, amb un escenari per a concerts en el qual prendran parteix grups musicals i DJ’s al mateix temps que els pubs locals tindran carpes per a poder oferir consumicions al públic. Demà al matí els protagonistes en l’espai seran els més xicotets amb diferents propostes dedicades a ells com una ginkana o diversos espectacles.

“Esperem que la gent de Cocentaina i de la comarca gaudisca de tot el que hem preparat perquè tenim per davant un complet cap de setmana en el qual també ens acompanyaran les temperatures estiuenques. Amb aquesta fórmula apostem per dinamitzar el nostre comerç i l’hostaleria aconseguint que l’efecte Fira s’estenga la resta de l’any”, manifestava aquesta setmana l’edil de Fira; Eugenia Miguel.

Per la seua part l’alcaldessa de la Vila Comtal “ens avancem així a la Fira que tindrem a la tardor amb una amalgama d’activitats perquè la gent vinga i gaudisca durant aquesta setmana de formació, gastronomia i música. A més, és una bona oportunitat per a conéixer el poble ja que durant el cap de setmana tots els monuments de Cocentaina estaran oberts al públic amb visites guiades aprofitant la celebració del Dia Internacional dels Museus”, va concloure Mireia Estepa.

Després de la celebració del Mig Any totes les mirades se centraran en la pròxima edició de la Fira. Enguany, segons va avançar l’organització el dimarts, la cita tornarà al seu format habitual i se celebrarà del 29 d’octubre a l’1 de novembre.

Send this to a friend