Cocentaina millora la senyalització de Mariola

El consistori ha realitzat una inversió de 3.000 €

Cocentaina mejora la señalización de Mariola

Cocentaina millora la senyalització al Parc Natural de Mariola. Els treballs són finançats amb 3.000 € pel departament de Turisme i la seua instal·lació la coordina el Centre Excursionista Contestà.

Cocentaina disposa d’un entorn únic amb espais naturals ideals per a la pràctica del senderisme. Precisament un de les senderes més freqüentades pels usuaris, la ruta PR-CV 37, ha sigut la triada per part del departament de Turisme de Cocentaina i el Centre Excursionista Contestà per a millorar la seua senyalització.

En aquest aspecte, des del consistori s’ha realitzat una inversió de 3.000 € en l’adquisició de pals de fusta i senyals direccionals que aniran col·locades al llarg dels 17,5 km de recorregut del PR-CV 37. Una ruta circular amb 670 m de desnivell i 6 hores de duració que té l’inici en l’àrea recreativa de Sant Cristòfor i passa per llocs tan emblemàtics com les Huit Piletes, el Mas de Llopis, l’alt del Montcabrer o el Refugi de les Foietes. La instal·lació per part del Centre Excursionista Contestà s’allargarà durant tot el mes de febrer.

Des de l’ajuntament s’ha valorat molt positivament aquesta actuació i s’agraeix profundament la col·laboració del Centre d’Estudis Contestans, ja que amb les dades obtingudes des de l’inici de la pandèmia s’ha detectat una major afluència d’usuaris que visiten els diferents espais naturals com a alternativa d’oci saludable.

El regidor de Turisme, Iván Jover, ha declarat que «el manteniment i la senyalització de senderes homologades és fonamental en l’hora de millorar les condicions de la pròpia sendera, com també informar i garantir la seguretat dels propis usuaris. D’altra banda, també es preveu pròximament actualitzar i renovar els fullets de mà perquè els turistes tinguen més informació».

Send this to a friend