Cocentaina proposa un ampli programa d’activitats amb motiu del 8M

Una cita marcada al calendari per a reivindicar el feminisme

Cocentaina proposa un ampli programa
Concentració del 8 de Març del passat any a Cocentaina. ARXIU

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, és una cita marcada al calendari de Cocentaina per reivindicar el feminisme i mostrar la lluita social per una igualtat real entre dones i homes. Per aquest motiu i des de la regidoria de Benestar Social s’han preparat un fum d’activitats en col·laboració amb entitats d’àmbit local i comarcal, algunes d’elles, subvencionades pel Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere del govern d’Espanya.

La primera de les activitats va tindre lloc el 5 de març, la II Cursa del Dia de la Dona, que anirà seguida del dia central de celebració, el 8 de març, quan l’alumnat del Pare Arques llegirà el manifest, fruit del text consensuat per la FEMP, que compta amb algunes aportacions del Col·lectiu de Dones 8 de Març, tot seguit els i les joves de l’IES faran una xicoteta actuació. El 9 de març es donarà pas a la diversió al taller de risoteràpia d’ACOVIFA i l’11 de març l’alumnat del taller de teatre de la FPA ha preparat una actuació amb el títol ‘Psiquiatre per un dia’, carregada d’humor i alguna lliçó.

El 16 de març el Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina oferirà el documental ‘Morir tranquil·la: bebés i mares furtades a terres valencianes’ i el 13 d’abril la refutada documentalista, Mabel Lozano, acudirà a Cocentaina per projectar i parlar sobre la producció guanyadora del Goya a millor curtmetratge documental ‘Biografia del cadaver de una mujer’, que aborda el tema de la prostitució. Del 3 al 17 de març les Mestresses de Casa exposaran les seues obres pictòriques al centre social Real Blanc perquè puguen ser visitades i apreciades pel públic.

Totes les propostes de la programació en honor al Dia de la Dona són totalment gratuïtes i s’emmarquen dins de la campanya ‘Sóc la prota de la meua vida’, que enguany esdevé el fil conductor del treball del departament de Benestar Social per la igualtat. Una campanya que ve marcada per una potent imatge gràfica i un vídeo que es llançarà aviat, protagonitzat per algunes dones representatives de Cocentaina. A banda, hi haurà altres activitats que es duran a terme durant els mesos d’abril i maig i que també formaran part d’aquesta interessant campanya.

La regidora de l’àrea, Mireia Estepa, trasllada que “estem molt contentes de presentar una programació variada, completíssima i que compta amb la col·laboració de les entitats del poble. Totes i tots sumem i som necessaris a l’hora de lluitar per la igualtat”.

Send this to a friend