Cocentaina recorda els 423 anys de devoció a Sant Hipòlit

Amb diferents actes religiosos i festius dedicats al patró

Cocentaina recorda els 423 anys de devoció a Sant Hipòlit
La xarrada va tindre lloc a l’església de Santa María. | JUNTA DE FESTES

El passat cap de setmana es van complir 423 anys de l’elecció i posterior proclamació de Sant Hipòlit Mártir com a patró de Cocentaina, una efemèride que la Vila Comtal va commemorar amb diferents actes religiosos i festius dedicats al patró.

La programació va arrancar el dissabte a la vesprada en la parròquia de Santa María amb una missa solemne en la qual els càrrecs festers del passat any van tindre oportunitat de signar en el llibre d’honor de la Junta de Festes al mateix temps que el president de l’entitat festera, Rafael Monar, va imposar les insígnies de la institució als nous Caps de Filà que accedeixen a aquest càrrec.

Posteriorment el Doctor Javier Sancho Agulló, fester de la Manta Roja i persona molt devota de Sant Hipòlit, va fer una xarrada que va centrar en aspectes com la devoció, la tradició i la Festa “no esperava per a res fer aquesta tasca, però parlar sobre el patró sempre és una satisfacció i m’he sentit molt a gust. Espere que a la gent li haja agradat tot el que he comptat”, va expressar el protagonista en finalitzar l’acte en declaracions a aquest periòdic.

Els actes van continuar el diumenge 7 de maig, data exacta de l’elecció de Sant Hipòlit com a patró en 1600, amb la celebració d’una una missa solemne a les 12:00h en Santa María que va incloure la presentació dels nounats al sant, així com la imposició de les medalles als majorals i cambreres d’enguany.

Finalment, es va entregar una figura del màrtir a Rosa Moreno Maldonado, després de ser agraciada per a això en el sorteig celebrat el mes d’agost passat.

Després de recordar el 423 aniversari de l’elecció i proclamació de Sant Hipòlit Mártir com a patró, la capital del Comtat avança en el compte arrere cap a les seues Festes de Moros i Cristians estant previstes diverses activitats prèvies com el menjar de germanor de totes les Filaes al Pla de la Font dissabte que ve 27 de maig.

Send this to a friend