Cocentaina ultima el projecte del monument a la Mareta

És una de les iniciatives previstes en el V Centenari del Miracle de la Patrona

Les obres del monument han començat aquesta setmana (Ajuntament de Cocentaina)

L’any 2020 que està a punt d’acabar ha suposat per a Cocentaina la celebració del V Centenari del miracle de la Mare de Déu, una commemoració que ha estat marcada per la crisi sanitària del Coronavirus ja que a causa de la pandèmia no s’han pogut desenvolupar moltes de les iniciatives previstes com les anuals Festes Patronals d’abril.

Des de la Pía Unión Virgen del Milagro, i les diferents comissions del V Centenari, estan tractant de dur a terme aquelles activitats que van quedar arracades i entre elles destaca la creació d’un monument dedicat a la Mare de Déu que se situarà en la Plaça Cardenal Férriz enfront de la Parròquia de Santa María.

L’escultura ha sigut creada pel contestà Moisés Gil i per a possibilitar el seu muntatge l’Ajuntament contestà ha iniciat les obres de l’esmentada Plaza amb una inversió pròxima als 10.000 euros. Els treballs, segons ha informat el Consistori, estan consistint a eliminar l’actual assortidor que des de l’any 2000 ha presidit aquest enclavament al mateix temps que es crearà una base per a col·locar el monument al costat de la instal·lació de paviment artificial i diferents peces que donaran suport a la peça.

El propi monument ha sigut sufragat per l’organització del V Centenari del miracle de la Mare de Déu mentre que l’Ajuntament també ha subvencionat una part que s’inclou dins de la partida de 60.000 euros que es va destinar en el seu moment a la Piula Unió per a la preparació d’aquesta efemèride. La data de la inauguració del citat monument encara no s’ha decidit, a l’espera de veure com evoluciona la pandèmia, però es remena la pròxima primavera coincidint amb els actes de les Festes Patronals de 2021.

Send this to a friend