Cocentaina va ser seu d’una Trobada Nacional de Caps d’Esquadra

La UNDEF va promoure una primera edició que naix amb vocació de continuïtat

Cocentaina va ser seu d'una Trobada Nacional de Caps d'Esquadra
La Trobada va tindre lloc el mes de maig passat. | PACO SEMPERE

La plaça del Pla de Cocentaina, davant l’icònic Palau Comtal, va ser el marc triat per a la celebració de la I Trobada Nacional de Caps d’Esquadra.

Aquesta cita va estar impulsada per la Unió Nacional d’Entitats Festeres (UNDEF) amb la intenció de promoure diferents activitats de caràcter festiu en les localitats que pertanyen a la institució.

L’esmentada trobada va començar amb l’arribada a la cèntrica plaça de les Filaes participants i seguidament va començar l’exhibició en sentit ascendent des dels voltants del Monestir de la Mare de Déu del Miracle fins a concloure en la Plaça del Mercat.

En aquesta ocasió van prendre part escaires de les comparses de Maseros i Argelianos d’Ibi, Barbárabes i Caníbales de Aielo de Malferit o Bokimolls de Llutxent.

Tampoc van faltar representants de Sant Vicent del Raspeig a través de les esquadres Bashiras, Berber i Àsturs. Des d’Albaida van arribar les Filaes Muntanyesos, Barbarescos i Pirates mentre que Molina del Segura va aportar caps d’esquadra de Mesnada Infante Don Juan Manuel, Kábila Guerreros de Abu-Amir i mulinat as Sikka.

Finalment va tancar l’acte Cocentaina, com a poble amfitrió, i el va fer amb dues esquadres formades pels publicadors tant moros com cristians del passat any “estem molt contents per l’acolliment que ha tingut aquest acte en la localitat que acull la seu de la UNDF i, amb el suport de Turisme de la Generalitat Valenciana, seguirem amb iniciatives d’aquestes característiques als nostres pobles centrades en la difusió d’aquells actes o elements festers que tant ens representen o identifiquen”, comentava la presidenta de l’entitat; Pepa Prats.

L’Ateneu Musical de Cocentaina va ser l’encarregat d’interpretar les peces de música festera amb les quals els caps d’esquadra van guiar a les seues formacions i en aquesta ocasió van sonar pasdobles tan representatius com ‘Brisas de Mariola’, ‘Luís Sáez’, ‘Primavera’, ‘Aitana’, ‘Juanito El Jarri’, ‘Segrelles’ o ‘Ragón Falez’.

Send this to a friend